SUTIENELE- sunt ele chiar atât de necesare, sau NU? Află AICI răspunsul

Distribuie

Sutienele sunt „o falsă necesitate”, spun specialiştii, care susţin că acest articol de lenjerie intimă poate face mai mult rău decât bine sânilor, afectându-le masa musculară, şi poate provoca dureri de spate.

Potrivit lui Jean-Denis Rouillon, cercetător la University of Franche-Comte din Besancon, estul Franţei, citat de Daily Mail, sutienele nu sunt necesare pentru că „împiedică dezvoltarea ţesuturilor de susţinere”. Cercetătorul îşi bazează afirmaţiile pe rezultatele unui studiu pe care l-a realizat timp de 15 ani şi la care au participat 130 de femei cu diferite dimensiuni ale bustului, notează libertatea.ro.

Acestora li s-a cerut să nu poarte sutien pe diferite perioade de timp – de la câteva luni la câţiva ani. În tot acest interval de timp, profesorul a măsurat în mod regulat bustul participantelor la studiu, folosind ca instrumente şublerul şi ruleta retractabilă. De asemenea, femeilor care se plângeau de dureri de spate li s-a cerut să renunţe la activităţile zilnice solicitante în perioada în care nu purtau sutien.

„Primele rezultate au confirmat ipoteza că sutienele nu sunt deloc necesare. Din punct de vedere medical, psihologic şi anatomic, sânii nu sunt mai protejaţi dacă sunt «păziţi» de gravitaţie”, spune Rouillon.

Mai mult, adaugă acesta, „absenţa sutienului menţine forma şi tonusul sânilor şi previne durerile de spate”.

„Decizia de a purta sutien este luată de femei din motive estetice şi de confort. Contrar credinţei populare, sânii nu se lasă, ci se contractă, iar tonusul acestora se menţine”, mai spune profesorul francez.

Acesta adaugă că 42% dintre femei „simt un disconfort” în primele trei luni de la momentul în care renunţă la a purta sutien, însă această senzaţie dispare cu timpul. Mai mult, dispar şi durerile de spate şi nu mai apar impedimente atunci când sunt practicate activităţi sportive.


Distribuie
..