STUDIU. Consumat cu moderaţie, vinul este eficient împotriva DEPRESIEI

Distribuie

Consumul moderat de vin este un obicei eficient împotriva depresiei, arată un studiu recent. Specialiştii au analizat mai mult timp efectul vinului asupra organismului, iar studiul le-a constatat presupunerile. Vezi mai jos care sunt acestea.

Potrivit acestei cercetări, cosumul a două, pâna la șapte pahare de vin pe săptămână determină o scădere de 32% a riscului de apariție al depresiei, informeză evz.ro.

Cercetători de la Universitatea din Navarra au analizat circa zece ani un grup de aproximativ 5.000 de femei și bărbați, fără simptome depresive sau probleme legate de alcool.

În cadrul studiului, oamenii de știință spanioli au strâns periodic informații despre frecvența cu care subiecții consumau băuturi alcoolice, apoi au pus acest obicei în relație cu diagnosticul de depresie.

Rezultatele au arătat că vinul, consumat în cantități moderate, combate apariția depresiei datorită unor compuși care au o acțiune neuro-protectoare.

O altă explicație este și stilul de viață al consumatorilor prudenți. Aceștia au de obicei o alimentație sănătoasă și nu sunt sedentari.

Totodată, studiul menționează că abuzul de alcool ar putea fi o cauză a apariției depresiei și că vinul este benefic numai în catități moderate.


Distribuie
..