Ştiai că USTUROIUL te vindecă de candidoză vaginală? Iată şi alte remedii naturale

Distribuie

A venit vara cu soare şi multe ore petrecute la mare sau la piscină. Însă de aici poţi lua multe infecţii vaginale care sunt greu de vindecat. Descoperă ce remedii naturale te ajută să le tratezi repede şi să te bucuri de vacanţă.

Candida albicans este o ciupercă microscopică existentă în organism şi este localizată pe mucoasele din cavitatea bucală, din vagin şi pe tractul gastrointestinal.

Din cauza unor dezechilibre interne, aceasta se înmulţeşte în exces, afectând şi alte zone ale corpului, scrie clickpentrufemei.ro.

Infecţia cu candida este rezultatul unui sistem imunitar slăbit, al unui tratament cu antibiotice sau cu anticoncepţionale.

Indiferent de localizare, durerile de cap, problemele digestive şi o oboseală sunt primele semne ale bolii.

Usturoiul, „medicamentul” anticandida

Cunoscut pentru virtuţile sale terapeutice, usturoiul este un excelent antifungic şi antiseptic, eficient în special pentru tratarea candidozelor.

Dacă ai o infecţie cu candida, o lună  de cură cu usturoi te ajută să scapi de această neplăcere.

Poţi apela şi la gelul de usturoi care nu are o aromă aşa de puternică.

În acelaşi timp, usturoiul stimulează sistemul imunitar, împreună cu ceapa şi cu prazul, aşa că nu ezita să le incluzi în meniul tău zilnic.

Coada-şoricelului reechilibrează flora

Această plantă are proprietăţi antimicotice, antiseptice, antiinflamatoare, descongestive, dezinfectante, iar sucul extras din frunzele crude este folosit de mii de ani în medicina populară pentru vindecarea rănilor, regenerarea ţesuturilor şi evitarea suprainfecţiilor.

În afecţiunile genitale, ca micozele, vaginitele şi cistitele, coada-şoricelului este una dintre cele mai eficiente plante medicinale.

Ca tratament, se prepară o infuzie şi se fac de două ori pe zi spălături vaginale şi băi de şezut.

Iaurtul distruge infecţia

Iaurtul este foarte eficient în tratarea candidozei deoarece contribuie la reechilibrarea mucoasei prin înmulţirea bacteriilor bune din organism.

Astfel consumul zilnic de iaurt inhibă răspândirea şi înmulţirea acestei ciuperci prin reechilibrarea florei bacteriene.

Aloe vera, un remediu imbatabil

Un studiu al Universităţii din California arată că o frunză zdrobită de aloe vera aplicată direct pe mucoasa afectată de  candida albicans distruge ciuperca în câteva zile şi reechilibrează flora bacteriană a zonei res­pective.

Acest remediu conţine o mulţime de substanţe active care combate infecţia.

Aşa că poţi lua, timp de o lună, gel de aloe vera, iar local, să aplici comprese cu frunze de aloe vera.

Alte măsuri terapeutice:

Exclude dulciurile din alimentaţie, deoarece sunt  o  adevărată  „hrană” pentru candida albicans. Limitează consumul de fructe.

Include în meniu alimente cu efect antibiotic şi antimicotic ca: rozmarinul, oregano, cimbrul, migdalele, seminţele crude de dovleac, uleiul de măsline, care reechilibrează ­pH-ul local.

Fă zilnic spălături locale cu bicarbonat de sodiu.

 


Distribuie
..