Știai că sânii ți se schimbă în funcție de vârstă? Vezi cum

Distribuie

Sânii tăi se schimbă de-a lungul vieții, în funcție de vârstă și schimbările prin care treci.

Astfel, la 20 de ani pielea este elastică și sânii tăi își modifică forma și dimensiunea în funcție de fluctuațiile de greutate pe care le ai, dar nu ți se lasă, nici nu-ți apar vergeturi. În mare, nu prea ai de ce să îți faci griji.

La 30 de ani, lucrurile se schimbă puțin. Dacă ai fluctuații de greutate, e posibil ca pielea de pe sâni și din jurul lor să fie invadată de vergeturi. Asta mai ales dacă nu te hidratezi corespunzător și nu folosești creme care să ajute hidratarea și elasticitatea pielii.

 Dacă ai trecut și printr-o naștere, după 30 de ani, probabilitatea ca sânii tăi să se lase sau să aibă vergeturi e și mai mare.

După 40 de ani încep să-și facă prezența hormonii și schimbările prin care trece organismul tău din cauza lor și a instalării menopauzei. Trebuie să ai mare grijă, să faci exerciții și să foolsești creme și loțiuni, pentru a te asigura că sânii tăi își păstrează fermitatea, elasticitatea și nu se lasă.

Recomandat e, ca măcar o dată pe an, să mergi la un consult de specialitate, chiar dacă nu simți noduli sau nu observi modificări majore ale sânilor tăi.

 

libertatea.ro


Distribuie
..