Sondaj! Femeile din Moldova consultă ginecologul doar atunci când au vreo problemă. VEZI câte o fac regulat

Distribuie

Vizita la ginecolog este foarte importantă pentru sănătatea fiecărei femei. Însă, unele au tendiţa să evite consultaţia la doctor, fie din cauza lipsei de curaj, fie că sunt prea inhibate şi le este frică să răspundă sincer la întrebări de caracter intim. Zumi.md a realizat un sondaj pe acestă cale, pentru a afla câtă importanţă acordă femeile din Moldova sănătăţii ginecologice. Rezultatele nu sunt îmbucurătoare. Vezi mai jos procentajul.

Aşadar, 45% dintre  cititoarele zumi.md merg la consultaţie ginecologică doar atunci când au vreo problemă, iar 6,8 % dintre femei au recunoscut că nu au păşit pragul medicului ginecolog  niciodată. Uimitor, dar numai 17,5 % dintre cititoarele zumi.md  fac o vizită la medic o data în an, însă  pentru  4,8%  dintre femei, consultaţia ginecologică are loc lunar.

  Adevărul este că odată ce devii activă sexual sau ai atins vârsta de 18 ani,  ar trebui să mergi la ginecolog o dată pe an pentru un control de rutină, chiar dacă nu simţi să ai vreo problemă,

De ce trebuie să consulţi o data în an medicul ginecolog?

1.  Vei preveni  boala şi disconfortul.
2.  Consultaţia ajută la descoperirea şi diagnosticarea cancerului de sân şi de col uterin atunci când sunt la început şi pot fi tratate mai uşor.
3. Contribuie la diagnosticarea bolilor care se transmit prin contact sexual, numite boli cu transmitere sexuală (BTS).
4. Contribuie la prevenirea sterilităţii.
5. Vizitele anuale la ginecolog, fac sarcina şi naşterea mai uşoare.

Zumi.md te îndeamnă să fii prundentă  în ceea ce priveşte sănătatea ta ginecologică şi nu  lăsa inhibiţiile şi ruşinea să-ţi ameninţe sănătatea.


Distribuie