Slăbim în doi! Cum funcţionează dieta în cuplu

Distribuie

Din moment ce formaţi un cuplu, aveţi multe activităţi pe care le faceţi împreună. Ambii plecaţi la shopping, mergeţi la plimbare, faceţi ordine, pregătiţi masa: este absolut normal ca ambii să puneţi kilograme în plus.

Propunem o idee inovaţională, recomandată de nutriţionişti: slăbitul în cuplu! Acest mod de a slăbi este eficient şi cu rezultate uimitoare. De ce? Pentru că există o motivaţie comună şi acelaşi scop.

Cum începem a slăbi împreună?

Pentru  început facem o listă cu alimentele care conţin multe grăsimi. Aceste alimente le înlocuim cu produse care conţin proteine. După aceasta, sântem foarte atenţi la calitatea produselor, dar nu la cantitatea lor. Un lucru important este şi pregătirea porţiilor mici. Cu cât bucatele sunt aranjate mai drăguţ în farfurie,cu atât mai încet vom mânca şi pofta va trece.

Descoperim care sunt  punctele comune dar şi diferenţele în ceea ce ţine de culinărie. Totodată, mărturisim şi slăbiciunile (gen ciocolată, produse de patiserie, torta, dulciuri, etc). Avem grijă ca aceste produse să fie utilizate în cantităţi strict limitate.

Corpuri diferite. Gusturi comune

Corpul feminin şi cel masculin sunt diferite, dar efectul produselor consumate pentru ambele este acelaşi. În acest context, folosim acelaşi program nutriţional pentru ambii.  Din acest punct de vedere, schimbarea stilului alimentar în doi este mult mai uşor decât de unul singur.

Consumaţi cât mai multe fructe şi legume, acestea nu trebuie să lipsească nici de la o masă. O regulă a „jocului” este şi stabilirea anumitor pedepse pentru cel care încalcă condiţiile şi consumă un produs interzis sau în cantităţi mari. Slăbitul devine mai mult distractiv decât dificil.

Avem grijă să respectăm acest regim mai mult timp

Dacă am ajuns la rezultatele aşteptate, trebuie să menţinem acest mod de alimentaţie pentru mai mult timp. Stabilirea echilibrului nutriţionist este scopul principal pentru un corp sănătos. Nu trebuie să schimbăm produsele pe care le consumăm pentru că putem avea consecinţe grave: corpul nostru este adaptat noului mod de alimentaţie şi orice schimbare bruscă crează reacţii adverse.

Noul regim ne ajută să devenim mai flexibili, mai dinamici şi corpul nostru se simte sănătos. Dacă consumăm alimente după regimul propus nu vom  risca să punem kilograme în plus.


Distribuie