Simptomele alarmante care te trimit de urgenţă la ginecolog

Distribuie

Orice femeie trebuie să facă anual măcar o consultaţie la medicul ginecolog. Nu trebuie să aştepţi să te doară ceva ca să mergi de urgenţă la medic. Există câteva simptome cu care multe femei se confruntă de-a lungul vieţii. Dacă ai sângerări abundente, secreţii vaginale deranjante şi urât mirositoare atunci este timpul să-ţi faci o programare de urgenţă la ginecolog. Află care simptome trebuie să te alarmeze!

Trebuie să mergi de urgenţă la medicul ginecolog dacă:

– Ai mâncărime vaginală – dacă ai o asemenea problemă atunci nu trebuie să eviţi vizita la doctor. Mâncărimea poate fi provocată de substanţele chimice iritante la infecţii vaginale sau alergie la prezervatice.

– Ai dureri în timpul actului sexual – nu este normal să te doară atunci când întreţii un act sexual. Dacă totuşi ai dureri în timpul acestuia, înseamnă că candidoza este una dintre multele posibile boli cu care te confrunţi.

– Durere în zona ovarelor – sau anexita, reprezintă o inflamaţie a organelor din pelvis. Dacă nu este tratată la timp şi până la sfârşit , aceasta crează mari probleme pe viitor, una dintre ele fiind şi infertilitatea.

– Secreţii vaginale deranjante – secreţiile vaginale reprezintă un lucru normal pentru toate femeile sănătoase. Acestea nu trebuie să aibă un miros neplăcut şi nici nu trebuie să fie foarte abundente. Dacă ai observat secreţii vaginale de o culoare albă-verzuie, cefenie şi cu un miros neplăcut, atunci trebuie să mergi de urgenţă la medic.

– Sângerări vaginale spontane – o femeie sănătoasă trebuie să aibă sângerări doar pe perioada menstruaţiei. Dacă ai sângerări spontane înafara ciclului, este un lucru anormal şi trebuie să consulţi neapărat medicul ginecolog, pentru că în spatele acestor sângerări stau diverse infecţii ginecologice.

 

Pentru o igienă intimă sănătoasă trebuie să ştii cum să ai grijă de tine mereu.

 – Vizitează mai întâi medicul pentru ca să-ţi dea medicamentaţia necesară – în dependenţă de cât de repede mergi la o consultaţie, atât de repede te vei trata.

– Bea cât mai multe ceaiuri din ierburi: gălbenele, coada şoricelului. Acestea îţi vor ameliora durerile abdominale şi-ţi vor da o stare de bine.

– Evită să mai foloseşti geluri intime fiindcă sunt agresive pentru zona genitală.

 – Evită spălăturile vaginale – acestea tulbură echilibrul florei vaginale, ducând la diverse boli.

 – Foloseşte tampoanele cât mai rar – Acestea favorizează apariţia bacteriilor şi opreşte curăţarea sângelui. Dacă totuşi eşti într-o situaţie de criză le poţi folosi dar cu condiţia de a le schimba cât mai des.

În mod sigur fiecare femeie îşi doreşte să-şi menţină sănătatea, motiv pentru care, fiecare semnal de alarmă privind sănătatea zonei intime trebuie să te pună pe gânduri.

Aveţi grijă de sănătatea voastră dragi femei!


Distribuie
..