Simptome mai puţin ştiute care anunţă CANCERUL la femei

Distribuie

Depistat din timp, cancerul este o maladie care poate fi tratată. De aceea, este important să ții cont de simptomele care anunță această afecțiuni.

Două dintre cele mai comune tipuri de cancer la femei sunt cancerul de sân și cel uterin. Acestea pot fi ușor diagnosticate cu mamografii și testul Papanicolau. Oamenii de știință avertizează că incidența cancerului la sân este mai mare la femeile care locuiesc în mediul urban, se căsătoresc și au copii tâziu, fumează, consumă alcool și au un stil de viață sedentar.

Pierderea inexplicabilă în greutate

Ai observat că ai slăbit deși nu ai ținut niciun fel de dietă? În plus, te confrunți și cu letargie care durează mai mult de 3-4 săptămâni? Este posibil ca aceastea să anunțe un eventual cancer. Pierderea semnificativă în greutate pe o perioadă de câteva luni, fără nicio cauză poate anunța un cancer de pancreas, stomac, esofag sau de plămâni.

Orice pustulă din gură care nu se vindecă

Dacă ai observat că ai o pustulă albă în gură, care nu se vindecă de trei săptămâni, atunci trebuie să mergi de urgență la medic. Mai mult, fumatul pasiv sau activ poate fi de vină de apariția cancerului. Fumatul este asociat cu iritație constantă pentru mucoasa bucală, putând duce, în timp, la cancer oral.

Febră persistentă

Este un alt simptom care poate fi asociat cu unele forme de cancer. Medicii spun că aproape toți pacienții cu cancer au avut febră la un moment dat, mai ales că în timpul tratamentului este afectat sistemul imunitar. Alături de febră se poate instala și oboseala.

Balonare, schimbarea tranzitului intestinal și dureri abdominale

Simptome care anunță un posibil cancer intestinal pot include semne precum sânge în scaun sau dureri abdominale. Sângele va fi, de obicei, închis la culoare. Petele de sânge roșii pot semnala prezența hemoroizilor.

Tuse îndelungată, cu sau fără expectorație, și voce răgușită

Există mai multe afecțiuni medicale care pot provoca aceste simptome, dar, în unele cazuri, aceste semne pot indica prezența cancerului de plămâni. Dacă ai o tuse care nu-ți mai dă pace, mai bine de două săptămâni, mergi la medic.

Modificări ale pielii

Dacă ai observat prezența unor leziuni la nivelul pielii, nu mai amâna vizita la dermatolog, pentru că acest semn poate indica dezvoltarea cancerului de piele. În special persoanele care fumează, beau alcool sau au leziuni care nu se mai vindecă trebuie să ajungă de urgență la medicul de specialitate.

clickpentrufemei.ro.


Distribuie
..