Simptome ale CANCERULUI pe care femeile le ignoră

Distribuie

Deşi simţi anumite simptome neplăcute, eviţi să ceri sfatul unui specialist pentru că ai impresia că nu este ceva căruia ar trebui să îi acorzi importanţă. Însă te-ai gândit vreodată că acele semne ar putea să indice că suferi de cancer? Nu uita că această boală are capacitatea de a „mima” alte afecţiuni.

Iată mai multe dintre simptomele cancerului la care ar trebui să fii atentă!

Sângerările genitale după menopauză, un simptom cu semnul întrebării

Nu este ceva neobişnuit ca o femeie să mai aibă anumite sângerări după ce a ajuns la menopauză, însă trebuie să fii atentă la acest semn. El ar putea să indice un cancer uterin aflat în faza incipientă, duă cum declară Maurie Markman, medic oncolog în America. Specialiştii de la American Cancer Society spun că femeile disgnosticate de la început, când boala nu a afectat şi alte organe, au aproximativ 88% şanse să învingă necruţătorul diagnostic.

Balonarea – un simptom al cancerului?

În opinia specialiştilor, balonarea cea de toate zilele ar putea fi unul dintre simptomele cancerului. Dacă suferi frecvent de această problemă, este bine să ceri sfatul unui medic, având în vedere că acest semn ar putea să indice faptul că suferi de cancer uterin sau ovarian. De-a lungul timpului, multe paciente care au suferit de aceste forme de cancer au mărturisit că au avut mai multe simptome vagi, cum ar fi balonarea, pe care le-au ignorat mai multe luni la rând.

Durerile abdominale, vinovate de punerea unui diagnostic grav

Multe femei se confruntă cu dureri abdominale în perioada mentruaţiei, ceea ce este semn normal. Însă, dacă acele dureri continuă şi în perioada următoare, înseamnă că ceva nu este în regulă, mai ales dacă apar sângerări intermenstruale. În acest caz este indicat un examen transvaginal cu ultrasunete sau un test Papanicolau.

Răceala… cronica nu este normală

Nu trebuie să te gândeşti că orice răceală poate să însemne că suferi de cancer, însă este important să îţi cunoşti bine organismul şi să fii atentă la toate schimbările care au loc la nivelul lui. Spre exemplu, dacă ai o stare asemănătoare unei răceli de prea mult timp, însă nu îţi curge nasul, trage un semnal de alarmă. Specialiştii spun că această stare poate să indice cancer la nivelul plămânilor.

realitatea.net.


Distribuie
..