Simptome ale cancerului de col uterin ușor de confundat

Distribuie

Al doilea cel mai răspândit tip de cancer la nivel mondial, cancerul de col uterin se dezvoltă cu precădere la femeile trecute de 30 de ani, fiind cauzat în principal de virusul papilomma uman (HPV). Organizația Mondială a Sănătății susține că o femeie din două moare din cauza acestui tip de cancer la fiecare 2 minute.

Cu adevărat înfricoșător este și faptul că 90% dintre pacientele care suferă de acest tip de cancer dezvoltă simptome ușor de confundat care, în consecință, sunt neglijate. Iată, așadar, care sunt cele mai frecvente 3 simptome ale cancerului de col uterin ușor de confundat:

Durere de picioare

Deși se spune că primele stadii ale maladiei sunt asimptomatice, medicii susțin că, de fapt, există niște simptome inițiale, dar pe care femeile le ignoră din cauză că le confundă.

În fazele incipiente ale maladiei, cele mai multe femei se confruntă cu dureri de picioare și cu umflarea acestora. Acest lucru se întâmplă întrucât colul uterin este umflat și împiedică buna circulație a sângelui către picioare. Din păcate, cele mai la îndemână explicații pe care le are fiecare dintre noi pentru durerea și umflarea picioarelor sunt statul prelungit în picioare sau mersul pe tocuri.

Senzație de arsură la urinare

Cancerul de col uterin poate fi ușor diagnosticat doar pe baza unei analize regulate a urinei. În cazul în care s-a constat instalarea maladiei, acest lucru înseamnă că tumoarea s-a extins și în țesuturile vecine și se impune prezentarea la un medic specialist.

Senzația de arsură la urinare este unul dintre simptomele frecvente ale cancerului de col uterin și, totodată, unul dintre cel mai ușor de ignorat. De regulă, femeile își justifică prezența acestei senzații neplăcute prin existența unei infecții urinare. Din păcate, în multe cazuri situația nu stă așa, cauza fiind una nedorită – cancerul de col uterin.

Sângerări vaginale anormale

Odată cu dezvoltarea tumorii la nivelul colului, cantitatea de sânge crește considerabil și apar dureri în zona bazinului, a coloanei vertebrale, a picioarelor. Fluxul sanguin abundent va determina apariția sângerărilor vaginale. Trebuie să știi însă că orice sângerare în afara perioadei menstruației este un simptom al unei afecțiuni grave.

Senzație de balonare

Nimic mai simplu decât să dăm vina pe alimentația nesănătoasă și pe stres atunci când suntem balonate. Și totuși, dacă această senzație persistă mai mult de două săptămâni și este însoțită de senzația de presiune la nivelul abdomenului inferior, este cazul să mergi de urgență la medic. Acestea sunt unele dintre cel mai ușor de confundat simptome ale cancerului de col uterin.

Constipația

La drept vorbind, câte femei dintre cele care suferă de constipație s-ar putea gândi că au cancer? Probabil extrem de puține. De regulă, constipația este consecința unei alimentații dezordonate și sărace în fibre, iar constipația prelungită poate fi pusă mai degrabă pe seama unei tulburări gastrointestinale decât pe seama cancerului.

Și totuși, atunci când constipația este asociată cu unul dintre simptomele despre care am vorbit mai sus, ar trebui să nu fie ignorată. Asocierea a cel puțin două simptome din cele prezentate poate semnala instalarea în organism a cancerului de col uterin.

Așadar, ori de câte ori te confrunți cu vreunul dintre aceste simptome ale cancerului de col uterin, nu rămâne impasibilă! Vizitează-ți medicul și asigură-te că totul este în regulă! Iar dacă nu este, începe la timp tratamentul și vindecă-te!

avantaje.ro


Distribuie
..