Sigur o găsești prin cutia cu medicamente! O singură pastilă de acest fel reduce riscul de cancer

Distribuie

Este ieftină, se găsește în orice farmacie și probabil ai o cutie sau două acasă. Vorbim de pastila din moși strămoși care poate reduce semnificativ riscul cancerului.

Cercetări recente au arătat că o acțiune simplă, precum înghițirea unei aspirine pe zi, poate reduce semnificativ riscul de cancer și de moarte prin cancer. Cercetătorii de la Universitatea Queen Mary din Londra au descoperit că o aspirină pe zi, luată timp de 10 ani de către persoanele cu vârste între 50 și 65 de ani ar putea reduce semnificativ riscul de cancer și de moarte. Pilula reduce riscul de cancer de colon, cancer esofagian, cancer de stomac și scade rata de deces cu 35-50%. Aspirina trebuie să fie în doza de 75 sau 100 mg și trebuie luată minimum 5 ani, pentru a putea fi observate beneficiile.

Cercetatorii s-au uitat la un total de 200 de studii anterioare care au analizat beneficiile administrării de aspirină zilnic. Ei au descoperit că toate studiile au sugerat că terapia duce la un risc scăzut de cancer, precum și de accident vascular cerebral sau de atac de cord pentru cei care au luat aspirină timp de câțiva ani. Rezultatele nu sunt cu totul surprinzătoare, având în vedere cercetarea prealabilă cu privire la beneficiile unui regim zilnic cu aspirină. Cu toate acestea, cercetările anterioare au fost împărțite cu privire la beneficii versus riscuri, din cauza riscului crescut de sângerare pentru unele persoane. Acest risc poate fi deosebit de periculos pentru unii, hemoragia la nivelul stomacului fiind o preocupare principală. Recentul studiu este primul care comprimă toate rezultatele anterioare pentru a demonstra că beneficiile terapiei cu aspirină depasesc riscurile.

Deși noile descoperiri cu privire la administrarea zilnică de aspirină sunt încurajatoare, este important să ne amintim că pierderea în greutate – dacă sunteți obezi – și renunțarea la fumat sunt cele mai bune metode de a reduce riscul de cancer și de moarte. Alte lucruri pe care le puteți face pentru a reduce riscul de cancer includ activitatea fizică, consumul de alimente pe bază de plante, reducând cantitatea de alcool pe care o consumații sau eliminându-l cu totul, scăderea nivelului de stres, investigarea istoricului familial de cancer, pentru a cunoaște riscul unei gene ereditare.

euforia.tv.


Distribuie