Şi femeile pot fi IMPOTENTE. Descoperă cauzele şi soluţiile acestei disfuncţii

Distribuie

De obicei, cuvântul „impotenţă” este asociat cu bărbaţii, însă puţini ştiu că şi femeile pot suferi de această problemă. S-a constata că aproximativ 40% din femei suferă de afecţiuni sexuale pe parcursul unui an. Ştiinţific, o astfel de problemă se numeşte disfuncţia sexuală feminină. Zumi.md îţi dezvăluie motivul apariţiei şi cum să scapi de acestă problemă.

În momentul  în care o femeie este excitată, organele ei genitale se măresc şi are loc lubrifierea vaginală, de altfel, exact ca la bărbaţi. Însă, femeile care suferă de disfuncţie sexuală, chiar şi atunci când sunt excitate şi îşi doresc să facă sex, orice tentativă se dovedeşte a fi dureroasă la nivelul organelor genitatale.

Motivele disfuncţiei sexuale feminine

Impotenţa feminină poate apărea din cauza tensiunii arteriale crescute sau diabetului. Poate fi cauzată şi de iritaţii, infecţii sau creşteri anormale în zona vaginală. Totodată, disconfortul sau durerea la contactul sexual pot apărea în perioade în care femeia se află sub diverse tratamente medicamentoase, cum ar fi cel împotriva  ulcerului, a depresiei sau a cancerului. O altă cauză a disfucţiei poate fi reprezentată de schimbările hormonale care apar în timpul sarcinii sau a alaptării.

Disfuncţia sexuală feminină poate apărea şi din motiv psihologic, cum ar fi stresul şi oboseala, teama de o sarcină nedorită, lipsa de încredere în sine, concepţia că sexul este ceva ruşinos, abuzul sexual, depresia, dar şi trecerea rapidă peste preludiu şi penetrarea fără pregătire.

Simptomele impotenţei feminine

Simptomele disfuncţiei sexuale la femei sunt mai puţin evidente decât cele ale bărbatului.   Acestea include lipsa apetitului sexual, imposibilitatea de a simţi plăcere în timpul sexului, lubrifierea insuficientă a vaginului şi imposibilitatea de a atinge orgasmul, chiar şi în prezenţa excitării sexuale. Spre exemplu, o formă a disfuncţiei este anorgasmia, adică incapacitatea femeii de a avea orgasm, chiar dacă se simte excitată.

Cum se tratează?

Din păcate medicina nu a putut stabili un tratament medicamentos eficient pentru tatarea disfucţiei sexuale feminine. Însă, aceştea recomandă eliminarea medicamentelor, care pot avea efecte negative asupra libidoului şi eliminarea principalelor cauze  psihologice, precum stresul şi oboseal.

Mai există soliţii, care tratează mai degrabă efectul decât cauza, precum folosirea lubrifianţilor şi prelungirea preludiului.
Complexele, lipsa de încredere în sine sau lipsa de experienţă sexuală vin probabil dintr-o educaţie mai strictă, prea tradiţională.   Aceste cauze pot fi eliminate doar dacă vei recunoaşte că ai o asemenea problemă şi nu vei ezita să consulţi un psiholog.
Pentru asta ai nevoie de voinţă şi curaj!


Distribuie
..