Sfaturi ca să scapi de IRITAŢIILE din ZONA INTIMĂ după epilare

Distribuie

Cea mai dificilă metodă estetică la femei este epilarea. Deşi în prezent există o varietate de modalităţi de a scăpa de părul nedorit, dacă ai o piele sensibilă, rezultatele vor fi asemănătoare, mai ales în zona inghinală: vor apărea zone înroşite, iritate,inflamate şi dureroase. De ce apar toate aceste probleme? Pentru că o piele sensibilă necesită să fie tratată mai cu atenţie.

Pentru a preveni iritaţiile post-epilare în zona intimă şi pentru a avea pielea pregătită pentru sezonul de plajă, ţine cont de următoarele sfaturi.

Epilarea de lungă durată
Epilarea  cu laser sau cea cu limină te va ajuta să scapi pe o perioadă mai lungă de timp de păr. Astfel, pe durata timpului în care nu vei mai avea păr în zona respectivă, nu va mai fi nevoie să-ţi agresezi pielea cu nicio altă metoda de epilare, deci nu vei mai avea iritaţii.

Foloseşte lama de ras pentru bărbaţi 
Deşi pe piaţă sunt multe aparate de ras pentru femei, specialiştii recomandă utilizarea celor destinate bărbaţilor.  Asta, pentru că lamele acestor aparate sunt mai ascuţite şi sunt concepute în aşa fel încât să urmeze întocmai toate denivelările pielii.

Săpunul  antibacterian
Foloseşte un săpun antibacterian  pentru a elimina microbii situaţi pe piele.  Dacă te epilezi cu ceară, spală-te înainte şi după procedură cu un săpun antibacterian. Atenţie: Foloseşte săpunul doar pentru curăţare, nu pe post de gel de ras.

Remediu de urgenţă
De asemenea, te va ajuta să previi iritaţiile din zona intimă un unguent de la farmacie cu acţiune antibiotică.

Duşul cald
Dacă te epilezi cu lama, opteaza să o  faci la sfârşitul duşului sau după o baie fierbinte. Astfel, pielea va  interacţiona mai mult cu aburii şi apă caldă, iar porii se vor  deschide în jurul foliculilor piloşi. De asemenea,  părul pubian este mai fragil şi mai uşor de ras la sfârşitul duşului.

Ceaiul negru
Ceaiul negru are proprietăţi antiinflamatoare, asftel va scădea tumefacţia şi va preveni iritaţia. Înainte de epilare, prepară o cană de ceai, folosind 2-3 pliculeţe şi las-o să se răcească. Apoi aplică ceaiul cu ajutorul unor dischete demachiante pe zonele inflamate.


Distribuie