Semne că OVARELE tale nu funcţionează cum trebuie

Distribuie

Ovarele sunt organe sensibile şi foarte importante pentru femei, dar asta nu înseamnă că sunt scutite de afecţiuni şi boli grave. Vezi care sunt acele semne că ovarele tale nu funcţionează cum trebuie.

Sindromul intermenstrual

Cunoscut şi ca Mittelschmerz (din lb. germană), această afecţiune nu este o boală, ci mai degrabă o serie de simptome pe care unele femei le experimentează la ovulaţie.

Acestea se pot manifesta sub formă de dureri abdominale, în zona spatelui, dureri de cap, arsuri gastrice, stare generală proastă şi scurgeri vaginale car epot conţine chiar puţin sânge.

Deşi la unele femei aceste simptome sunt violente şi pot fi confundate cu o criză de apendicită sau o sarcină ectopică, ele sunt în general normale.

Chisturi ovariene

Chisturile ovariene sunt un fel de saci cu lichid, aemănătoare unor băşici. Ele sunt de obicei detectate la ecografie şi nu sunt, în general, periculoase. Marea lor majoritate trec de la sine, fără a necesita vreun tratament.

Sindromul ovarului polichistic

Foarte multe femei din lume şi mai ales din România suferă de acest sindrom fără să ştie. De multe ori, simptomele diferă foarte mult de la o persoană la alta, astfel că boala rămâne nediagnosticată. În unele cazuri, consecinţele diagnosticării tardive pot duce la complicaţii grave, de aceea este recomandat controlul periodic şi tratamentul adecvat fiecărei femei în parte, sub îndrumarea medicului ginecolog sau endocrinolog.

Cancerul ovarian

Cancerul ovarian este o boală gravă şi periculoasă, deoarece nu dă semnale de alarmă decât după ce a evoluat mult.

Deşi testele genetice care determină riscul de apariţie a cancerelor din sfera ginecologică sunt încă foarte scumpe pentru români, testările şi examinările periodice la ginecolog pot face diferenţa.

unica.ro.


Distribuie