Seminţele sunt MIRACULOASE în tratarea diferitor boli

Distribuie

Din seminţe putem pregăti diferite tincturi împotriva bolilor, uleiuri, infuzii. În medicina naturistă există o mulţime de reţete care conţin seminţe. Ele pot fi folosite ca terapie, pentru a ameliora anumite boli, contra răcelilor, asupra rinichilor şi alte organe.

Seminţele de dovleac pentru inimă. Dietologii afirmă că seminţele de dovleac conţin foarte multe vitamine, grăsimi şi microelemente. Sunt indicate în lupta cu balonarea, prostatita şi constipaţia, scrie incomemagazine.ro

Acestea întăresc muşchii cardiaci şi rinichii, ajută la creşterea părului şi elimină metalele grele din organism. În cosmetologie, seminţele de bostan tratează tenul.

Specialiştii spun că acestea desfundă vasele de sânge, reglează colesterolul şi stimulează activitatea rinichilor. Se recomandă şi persoanelor cu boli hepatice, cardiovasculare, femeilor însărcinate şi copiilor.

Seminţele de in împiedică creşterea celulelor prostatei. Seminţele de in le putem folosi împotriva imflamaţiilor tubului digestiv. Extractul din seminţe de in se poate folosi împotriva hipertrofiei prostatei. Dacă doriţi să vindecaţi cancerul de colon, seminţele de in sunt indicate. Făina din seminţe de in are proprietăţi calmante şi antiseptice.

Sâmburii de struguri sunt benefici pentru combaterea cancerului. Aceştia sunt bune remedii împotriva artritelor, alergiilor, problemelor de circulaţie, diabetului şi a problemelor de vedere.

Seminţele de pepene roşu pisate, amestecate cu ulei de măsline, elimină pietrele de la rinchi. Cu trei linguri de lapte, vindecă hemoragiile uterine.

Seminţele de ardei iute în apă fiartă şi miere sunt bune contra durerilor de gât.

Seminţele de floarea soarelui combat bolile de rinichi. Pentru tratarea sterilităţii şi impotenţei vasculare şi hormonale se indică consumul de seminţe de floarea soarelui.

Dacă doriţi să vă dezintoxicaţi organismul, puteţi folosi uleiul obţinut prin presarea la rece a seminţelor. Acesta mai este bun şi pentru prevenirea afecţiunilor gingiilor, tratarea bolilor respiratorii ale căilor superioare.

Este demonstrat faptul că seminţele de floarea soarelui au darul de a reduce nicotina, iar infuziile fortifică vasele de sânge şi nervii, ajută să renunţi la tutun.

Seminţele de mărar se folosesc împotriva hipertensiunii. În caz de insomnie, 5 linguriţe de mărar se amestecă cu 500 ml de vin roşu tare, se pune pe foc mic 10 minute, se infuzează o oră.

Se bea 1-2 linguriţe cu 30 minute înainte de somn. Dacă suferiţi de bronşită sau răceli, trebuie să consumaţi o linguriţă de praf din seminţe de mărar amestecate cu ceai sau apă caldă. Pulberea şi tinctura pe care o extragem din seminţele de mărar sunt un reglator hormonal foarte puternic.

 


Distribuie
..