Scapă de răceală fără să apelezi la medicamente

Distribuie

Vremea rece aduce cu ea şi răceala prinre cei care au imunitate mai slăbită. Durerile în gât, nasul înfundat, frisoanele, durerile de cap pot fi simptome ale gripei, dar şi ale virozelor, care trec şi fără să luaţi medicamente. Dacă aveţi o formă mai uşoară de boală şi nu suferiţi de boli cronice (diabet, afecţiuni renale, hepatice, cardiace), sunt suficiente remediile preparate în casă.

1. Beţi apă

În cazul în care gripa se manifestă prin febră şi vărsături, este important să îi asiguraţi organismului lichide. Cea mai eficientă este apa.

2. Mâncaţi supă şi omletă cu usturoi

Supele tradiţionale de găină sunt hrănitoare şi descongestionează căile respiratorii. Acesta vă mai recomandă ceapa, usturoiul şi prazul pentru că au multă alicină, o substanţă cu efect antimicrobian, antivermifug şi imunomodulator, scrie doctorulzilei.ro.

3. Ascultaţi-vă organismul

Dacă organismul vă spune că trebuie să dormiţi, ascultaţi-l! Odihna reface sistemul imunitar. Un alt efect de refacere asupra organismului îl pot avea mişcările lente. Dacă vă simţiţi corpul înţepenit şi lipsit de vlagă, faceţi mişcare cât vă ţin puterile.

4. Faceţi duşuri calde

Duşurile calde (băile turceşti) vă relaxează, iar aburii din baie vă descongestionează căile nazale. Nu este rău să folosiţi sare de baie. Nu în ultimul rând, v-ar prinde bine un masaj zdravăn cu spirt sau oţet ori un sfert de oră de saună.

5. Infuzii cu măceşe şi echinaceea

Deasupra unui vas cu apă fierbinte în care aţi pus diverse plante cu esenţe tari, inspiraţi şi expiraţi uşor. Este bine să vă acoperiţi capul cu un prosop. Eucaliptul şi menta sunt şi ele foarte eficiente. Metoda nu este recomandată celor cu astm.

6. Comprese pe frunte

Puneţi-vă pe frunte comprese cu apă rece, dacă aveţi febră mare. Vă ajută să combateţi şi durerile date de sinusurile înfundate.

7. Gargară cu sare sau bicarbonat

Acest remediu vechi vă ajută să scăpaţi de bacteriile şi de mucusul din gât. E bine să faceţi gargară cu sare dimineaţa, când vă treziţi, dar şi seara, la culcare.


Distribuie
..