S-a creat o dietă de 2 săptămâni care te ţine departe de bolile de iarnă. Iată ce să mănânci zilnic

Distribuie

Mâncarea procesată pe care o consumăm în fiecare zi, cantităţile mari de zahăr şi de grăsimi şi lipsa fructelor nu fac altceva decât să ne slăbească organismul şi să îl facă vulnerabil în faţa bolilor. Nutriţionistul Dr Joel Fuhrman propune o dietă de două săptămâni care îţi întăreşte organismul şi îl pregăteşte pentru iarnă.

Dr Joel Fuhrman este un nutriţionist celebru din Statele Unite cunoscut pentru lupta sa împotriva cancerului şi a obezităţii. El susţine că stilul de alimentaţie modern slăbeşte corpul şi îl lasă neajutorat în faţa viruşilor şi a infecţiilor, iar rezultatele sunt răceli foarte dese, infecţii care rezistă luni întregi, bronşite, sinuzite şi chiar cancer, scrie bzi.ro.  Drept pentru care, a creat o nouă piramidă a alimentelor, care serveşte ca un ghid zilnic a unei alimentaţii corecte. Ce ar trebui să mănânci în fiecare zi, timp de două săptămâni:

– O salată mare cu mai multe tipuri de verdeţuri, roşii şi legume crude.
– O porţie de leguminoase, de preferat ca supa, cu ciuperci şi ceapă.
– Cel puţin 3 fructe proaspete (în special fructe de pădure, rodii, prune şi portocale).
– Un pumn de nuci şi seminţe.
– O porţie mare de legume verzi.
–  Produsele de origine animală în cantităţi cât mai mici, iar cele procesate la minimum.


Distribuie