Rodia şi BENEFICIILE uimitoare asupra sănătăţii

Distribuie

Are efecte anti-îmbătrânire, luptă împotriva apariţiei unor maladii ca Alzheimer, cancer, boli de inimă, artrite şi chiar protejează creierul fătului. Vezi mai jos ce alte beneficii pentru sănătate aduce consumul de rodii.

Iată ce beneficii aduce consumul de rodii, potrivit csid.ro.

În rodie sunt multe vitamine şi antioxidanţi

Încununată de multe ori cu titluri ca „Super fruct”, „Fructul anului” sau „Fructul lunii”, rodia are rol de ingredient pentru băuturi, îngheţată sau mâncăruri în multe ţări. O singură rodie pe zi asigură 40% din doza zilnică recomandată de vitamina C pentru adulţi, este bogată în acid folic şi vitaminele A şi E.

Acest fruct conţine de 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde. 

Efectele rodiei

Are efecte anti-îmbătrânire, luptă împotriva apariţiei unor maladii ca Alzheimer, cancer, boli de inimă, artrite şi chiar protejează creierul fătului. Este recomandat ca şi femeile gravide să consume suc de rodii deoarece protejează creierul micuţilor de eventualele afecţiuni ce pot apărea din cauza proastei oxigenări sau a circulaţiei sângelui necorespunzătoare, a demonstrat un studiu realizat de către Universitatea de Medicină St. Louis din Washington.

Alte proprietăţi medicale: se foloseşte împotriva diareei, reduce febra (în unele cazuri), rădăcina este folosită pentru combaterea paraziţilor intestinali (tenia), dar doar la indicaţia medicului. De asemenea, sucul de rodie mai are efecte benefice asupra fertilităţii, în menţinerea tensiunii arteriale la cote normale, luptă împotriva cancerului de prostată, a osteoartritei şi a hemoroizilor.

Suc de rodie

Specialiştii în prevenţie recomandă sucul proaspăt de rodii pentru calităţile sale extraordinare. O echipă de cercetători americani a prezentat acum 2 ani, cu prilejul unui congres al cardiologilor, un studiu despre sucul de rodii. Câţiva pacienţi cu boli de inimă care luau medicamente pentru reducerea colesterolului au băut timp de 3 luni suc de rodii (150 ml). Iar alţii o băutură fără extract de rodii. 

Primii şi-au îmbunătăţit circulaţia sângelui, iar starea celor care au consumat un suc oarecare s-a înrăutăţit. Cercetătorii au ţinut să precizeze că sucul de rodii nu este un substitut pentru dietă şi exercitţi fizice. Datorită nivelului crescut de antioxidanţi, nu doar persoanele bolnave pot consuma suc de rodii.

S-a observat că sucul de rodii previne formarea plăcilor oxidate de colesterol rău (LDL) care duce la artrite şi reduce cu 30% formarea acestui tip de plăci în cazuri de ateroscleroză (un studiu pe 19 pacienţi).


Distribuie