Revigorează şi tonifiază. 8 ceaiuri împotriva oboselii

Distribuie

Bogate în vitamina C, cafeină, magneziu şi fier, anumite plante sunt recunoscute prin efectul lor împotriva stărilor de oboseală şi a tonusului scăzut. Iată opt ceaiuri super tonifiante, care te vor menţine în cea mai bună formă.

1. Ceai de portocale

Portocalele conţin 53 mg de vitamina C/100 g, astfel că o singură portocală ne oferă aportul zilnic necesar de vitamina C. Mai mult, portocalele au un efect benefic şi împotriva infecţiilor virale, scrie incomemagazine.ro

Preparare: pune într-o ceaşcă sucul de la o portocală amestecat cu o linguriţă de miere, completează conţinutul ceştii cu apă fierbinte şi amestecă toate ingredientele. Ceaiul se bea fierbinte, seara, înainte de culcare, iar senzaţia de oboseală fizică va dispărea.

2. Ceai de urzică

Urzica este recunoscută prin conţinutul bogat de minerale (calciu, fier) şi vitamine, ceaiul de urzică fiind recomandat în stările de oboseală fizică şi psihică.

Preparare: pune o lingură de frunze de urzică într-o ceaşcă cu apă fierbinte timp de 5 minute şi strecoară apoi conţinutul. Se beau trei ceşti/zi, timp de 60 de zile.

Ceaiul de urzică este indicat şi în cazul sinuzitelor, otitelor, tusei, reumatismului şi gripei.

3. Ceai de rozmarin

Dacă suferi de oboseală cronică, frunzele şi florile de rozmarin tonifiază organismul prin conţinutul de ulei esenţial.

În plus, ceaiul este indicat şi în cazul tulburărilor digestive.

Preparare: pune 30 de grame de flori de rozmarin într-un litru de apă fierbinte, timp de 15 minute, apoi strecoară conţinutul. Se bea o ceaşcă de ceai dimineaţa, una la prânz şi una seara, înainte de culcare, timp de o lună.

4. Ceai de ginseng

Ginseng-ul conţine substanţe extrem de reconfortante, dar şi vitamine şi minerale, fiind foarte indicat în cazurile de oboseală sau convalescenţă.

Preparare: infuzează 3 grame de rădăcină de ginseng în 500 ml de apă fierbinte timp de 10-15 minute, apoi strecoară. Se bea câte o ceaşcă în fiecare dimineaţă. Cura se tine maximum 15 zile. Preventiv, se face cură de 15 zile/lună, timp de două luni.

5. Ceai de ovăz

Ovăzul conţine vitamina E, proteine şi minerale care tonifiază organismul, având efect benefic în cazul oboselii fizice şi intelectuale.

Preparare: infuzează o lingură de ovăz uscat într-un sfert de litru de apă fierbinte timp de 5-10 minute şi strecoară. Bea o ceaşcă pe zi, timp de o lună.

6. Ceai de mentă

Frunzele de mentă conţin cafeină, vitamina A, C şi E, fiind indicate în caz de oboseală uşoară şi pentru îmbunătăţirea digestiei.

Preparare: infuzează o linguriţă de frunze uscate într-o ceaşcă de apă fierbinte, timp de 5 minute şi strecoară. Bea 2-3 ceşti/zi, dar înainte de ora 17.00. Ţine cura timp de o lună.

7. Ceai de coacăze negre

Acţiunea tonică şi reconfortantă a coacăzelor este dată de conţinutul de vitamina C şi antioxidanţi, făcând minuni în cazurile de oboseală uşoară.

Preparare: infuzează 5 linguriţe de frunze proaspete în 500 ml de apă fierbinte, timp de 15 minute, apoi strecoară. Bea o ceaşcă dimineaţa, una la prânz şi una seara, timp de o lună.

8. Ceai de angelică

Rădăcinele de angelică sunt un remediu excelent împotriva oboselii, dar şi împotriva febrei, durerilor de cap şi tulburărilor digestive.

Preparare: infuzează 20 de grame de rădăcină tăiată în bucăţăle mici într-un litru de apă fierbinte, timp de 15 minute şi apoi strecoară-l.

Se bea o ceaşcă după masa de prânz, 15 zile/lună, timp de două luni.


Distribuie
..