Remedii naturale pentru durerile de stomac

Distribuie

De multe ori, durerile de stomac nu par să aibă o cauză anume. Ușoare indigestii, balonări sau crampe – își pot găsi alinarea cu ajutorul leacurilor din natură. Dacă durerile persistă, mergi la medic pentru a primi un diagnostic și un tratament adecvat.

Menta ajută la îmbunătățirea digestiei și, după cum știi, este foarte eficientă în cazul diareei. Pe lângă ceaiul de mentă, o poți adăuga sub formă de frunze proaspete în mâncare. Îi va da un gust bun și va preveni problemele la stomac.

Mușețelul, împotriva colicilor

Mușețelul calmează durerile de burtă și reduce inflamațiile de orice fel. Infuzia (una-două lingurițe de flori la 200 ml apă clocotită) calmează spasmele mușchilor stomacului și colicile. Dacă ai mai mult timp la dispoziție, poți prepara un macerat care păstrează mai bine principiile active ale plantei: una-două lingurițe de flori se lasă într-o jumătate de ceașcă de apă rece timp de 6-8 ore la temperatura camerei. Se strecoară lichidul și se pune deoparte. Peste florile rămase se toarnă jumătate de ceașcă de apă clocotită și se lasă să stea timp de 15 minute. Se strecoară și se amestecă ambele lichide.

Florile de salcâm calmează durerile de stomac

Ceaiul din flori de salcâm calmează durerile de burtă. Se prepară după cum urmează: o linguriță de flori mărunțite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă 10 minute, după care se strecoară. Toată cantitatea se consumă în trei reprize, după mesele principale.

Ceai de gălbenele împotriva crampelor

Dintre ceaiuri, cel de gălbenele îți va calma crampele. Se face o infuzie din două lingurițe cu vârf de floare uscată la 300 ml apă clocotită. Ceaiul se bea călduț de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. Poți face și o infuzie mai concentrată, din patru linguri de flori la 200 ml apă. Din această licoare se iau doar trei linguri pe zi.

libertateapentrufemei.ro.


Distribuie
..