Remedii naturale împotriva afecţiunilor ginecologice

Distribuie

Remediile naturale au avut întotdeauna efect benefic asupra organismului. Este demonstrat faptul că acestea sunt folosite din ce în ce mai des de populaţie. Fiecare plantă conţine substanţe hrănitoare pentru organism şi ameliorează anumite afecţiuni. Igiena şi sănătatea ginecologică este esenţială pentru femei. Datorită grijei şi protecţiei sporite împotriva bolilor care pot apărea, femeile pot deveni mame sănătoase.

Zumi.md îţi propune câteva remedii naturale pentru a te proteja împotriva afecţiunilor ginecologice. Spre exemplu, pentru a stopa hemoragiile uterine putem folosi seminţe de pepene pisate şi amestecate cu lapte.

Un alt remediu pentru calmarea uterului constă din fierberea frunzelor de dafin pisate. După 15 minute de fierbere, se adaugă un pahar de apă fiartă. Această soluţie poate fi utilizată ca baie împotriva uterului umflat.

În cazul mentruaţiilor însoţite de dureri, se poate folosi această reţetă: o lingură de seminţe de anason se pun într-un pahar cu apă fierbinte, se lasă 30 minute după care se strecoară. Se bea câte un sfert de infuzie de 3 ori pe zi înainte de masă.

Tot împotriva menstruaţiilor abundente, medicina populară recomandă mugurii de mesteacăn. Aceştia se pun într-un pahar cu apă şi se fierb timp de 15 minute. Se strecoară şi se adaugă apă până când ajungem la cantitatea iniţială. Se utilizează câte o lingură de 3 ori pe zi.

Pentru a trata infertilitatea masculină sau feminină este indicată infuzia din flori de led. O lingură de flori de led se pune la 2 pahare de apă. După ce a stat 8 ore ca infuzie, se strecoară şi se bea de 4 ori pe zi câte un sfert de pahar.

Coada şoricelului este considerată planta femeilor. Aceasta are efect pozitiv asupra aparatului genital feminin.


Distribuie
..