Remedii NATURALE ce te scapă de durerile menstruale

Distribuie

Unde se ascund ele şi tu nici măcar nu aveai idee cât de mult bine îţi pot face în zilele când ai atâta nevoie de ele? Iată mai jos ce remedii naturale te pot scăpa cu uşurinţă de durerile insuportabile ale menstruaţiei.

Pastele: sunt o adevărată comoară de magneziu, un mineral extrem de important pentru echilibrul hormonal. Dacă nu ai ştiut până acum, deficitul de megneziu poate fi cauza acelor crampe menstruale pe care nu le mai suporţi, informează eva.ro. Alte surse importante de magneziu sunt: legumele verzi, cartofii şi cerealele integrale (cele care nu conţin zahăr). 

Următorul pas este să deschizi frigiderul

Citricele: atât în stare naturală, cât şi stoarse au puterea de a favoriza absorbţia fierului în organism. Trebuie să ştii că în timpul menstruaţiei, corpul tău poate să se confrunte cu un deficit de fier din cauza sângerării mai abundente. Alte surse de fier de care este bine să ţii cont în această perioadă: caisele uscate, ficatul, legumele, cerealele fortificate şi crustaceele. 

Carnea roşie: pe lângă un conţinut bogat de fier, mai are şi mult zinc (pe care organismul tău îl pierde în perioada menstruaţiei). Acest mineral este necesar pentru sănătatea oaselor, iar un deficit de zinc poate conduce la amenoree (absenţa menstruaţiei). Alte surse bogate în fier şi zinc: carnea de pui, peştele şi legumele cu frunze verzi.

Carnea de pui: este foarte bogată în vitamina B6, care poate să fie în cantitate mai mică la menstruaţie. Rolul ei este să ne scoată din depresie, crescând nivelul serotoninei. Alte alimente cu un conţinut ridicat de vitamina B6 sunt: peştele, laptele, orezul brun, soia, nucile şi legumele cu frunze verzi. 

Avocado: conţin serotonină care intensifică acţiunea neurotransmiţătorului responsabil cu reglarea stării de spirit. Alte surse de serotonină: vinetele, prunele, curmalele, papaya şi ananasul.

Bananele: deoarece sunt foarte bogate în potasiu te vor ajuta să scapi de senzaţia de balonare şi de retenţia de apă, simptome pe care le întampinăm în perioada menstruaţiei. Alte alimente cu acţiunea asemănătoare sunt: cartofii, broccoli, ceapa, roşiile, smochinele şi coacazele negre. 

Compresele cu apă fierbinte sunt excelente

Apa fierbinte: toarn-o în sticlă şi aşează pe abdomen pentru a scăpa de crampe. Sau, mai ai o opţiune: să umezeşti un prosop în apă fierbinte, să-l storci de excesul de apă şi să-l pui pe abdomen. 

Apa: un consum ridicat de apă este foarte important când eşti la ciclu menstrual. Deshidratarea stimulează corpul să producă un hormon (vasopresin), care contribuie la apariţia crampelor. 

Camara te aprovizionează cu remedii naturale

Busuiocul: te eliberează de durerea cauzată de mnstruaţie, deoarece conţine acid cafeic cu efect analgezic. Ţine minte că şi cimbrul conţine acid cafeic. Ambele plante pot fi folosite pentru condimentarea cărnii, a legumelor, a sosurilor. Sau mai poţi să fierbi apă şi să adaugi 2 linguri de cimbru sau busuioc pentru a prepara un ceai. Consumă 1/2 sau 1 cană la fiecare oră pentru a scăpa de durere. 

Scorţişoara: are proprietăţi antiinflamatorii şi antispasmodice care uşurează crampele menstruale. Foloseşte-o în ceaiuri sau o mai poţi presăra pe pâinea prăjită. Dacă ţi se par insuportabile durerile, poţi să bei ceai de scorţişoară cu o zi înainte sau în timpul ciclului menstrual. De asemenea, specialiştii consideră că un ceai de scorţişoară înainte de a te pune la somn are efecte relaxante. 

Chimenul: poate fi folosit tot ca remediu împotriva crampelor. Zdrobeşte chimenul şi adaugă praful într-o cană cu apă fiartă. Se lasă la infuzat 5 minute, după care se strecoară şi se bea fierbinte.

Ghimbirul: te scapă de crampe şi poate să regleze uneori ciclul menstrual. Foloseşte-l în prăjituri sau la condimentarea legumelor. Însă consumat sub formă de ceai este cel mai eficient: pune 1/2 linguriţă de ghimbir într-o cană cu apă fiartă şi consumă-l de 3 ori pe zi. 

Menta: te poate elibera de crampe. Din ceaiul de mentă este indicat să se consume 1-2 căni pe zi. 

Boabele de muştar: 1-2 linguri de boabe de muştar măcinate şi amestecate într-un lighean cu apă caldă îţi pot calma durerile şi crampele. Nu trebuie nicidecum să-l bei, ci să-ţi scufunzi picioarele pentru a te bucura de efectul relaxant. 

Piperul negru: amestecă un vârf de cuţit de piper negru cu 1 lingură de gel de aloe vera. Amestecul trebuie să-l iei de 3 ori pe zi pentru a scăpa de durerile lombare şi abdominale. 


Distribuie
..