Reţeta longevităţii de la un bărbat de 114 ani

Distribuie

Un brazilian de 114 susţine că deţine secretul longevităţii şi îl împărăşeşte celor care vor să ştie cum a ajuns bărbatul la venerabila vârstă.

Bernardo LaPallo s-a născut în Brazilia, în urmă cu aproape 114 ani, și se poate spune că deține secretul longevității. Bărbatul a scris o carte în urmă cu 7 ani, ”Age Less/Live More: Achieving Health and Vitality at 107 and Beyond”, în care dezvăluie câteva dintre lucrurile care crede că l-au făcut să depășească vârsta centenară.

În ciuda etății sale, Bernrado are o stare bună de sănătate și crede că acest lucru se datorează regimului său alimentar pe care îl consideră special. A evitat să mănânce carne roșie, iar dieta sa s-a bazat în principal pe fructe și legume organice. Unde mai pui că regimul alimentar nu l-a costat mai nimic, pentru că bărbatul, care în prezent locuiește în orășelul Mesa, din statul american Arizona, își cultivă singur ”mâncarea”, în grădină. Omul mărturisește că a ”moștenit” acest regim de viață de la tatăl său, care era medic și care i-a dat numeroase sfaturi despre alimentaâia sănătoasă.

Mi-a spus să nu consum zilnic carne roșie. ”Mănâncă regulat și odihnește-te!”, îmi spunea”, a dezvăluit Bernardo.

Carnea de miel este bună, însă stați departe de carnea roșie. Nu mâncați hot dog, cartofi prăjiți sau alte produse de fast-food”, sunt câteva dinstre sfaturile pe care le are LaPallo pentru cei care vor să trăiască sănătos și să aibă parte de o viață lungă.

Brazilianul susține că nu a fost bolnav o zi din viața lui, obișnuiește să iasă la plimbare în fiecare dimineață și nu se atinge de mâncărurile procesate.

Iată câteva alimente din dieta lui Bernardo LaPallo.

Usturoiul

Usturoiul este folosit în medicină de secole, mai ales datorită proprietăților sale antiseptice și antibacteriene.

Mierea

Cel mai bun îndulcitor natural, mierea este des folosită în leacurile naturiste, dar și în alimentație. Bernardo o recomandă ori de câte ori vreți să vă îndulciți ceaiul, cafeaua sau orice preprat pe care îl puneți pe masă.

Scorțișoara

Acest ingredient aromat conține o serie de proprietăți benefice organismului: reduce nivelul colesterolului în sânge și este folosit în prevenția afecțiunilor diabetice.

Ciocolata

Nu degeaba mai este supranumit acest produs delicios ”mâncarea zeilor”, care de fapt este și semnficiația denumirii științifice a arborelui de cacao (Theobroma). Din punctul de vedere al lui Bernardo, ciocolata este ingredientul secret al unei vieți lungi.

Uleiul de măsline

Efectele benefice al uleiului de măsline sunt binecunoscute, nu doar pentru îngrijirea sănătății noastre, dar și a organismului. ”Folosește uleiul de măsline pe piele. Masează-ți picioarele cu ulei, dar și brațele și nu te vei simți o clipă obosit sau ramolit”, este sfatul lui Bernardo.

unica.ro


Distribuie
..