Râsul este un adevarat medicament

Distribuie

“Săpunul este pentru corp așa cum este râsul pentru suflet” – Proverb evreiesc

Se spun multe despre râs, ca îngrașă, că este contagios sau diminuează durerea. Noi am strâns cele mai interesante lucruri despre râs. Unele sunt cunoscte de toată lumea, iar altele sunt surprinzătoare.

Din punct de vedere al sănătății, râsul scade tensiunea și colesterolul rău, crește imunitatea, scade stresul și întărește imunitatea, declanșează eliberarea de endorfine ce ne dau starea aceea de bine etc. Echilibrul emoțional al unei persoane este datorat și râsului.

O persoană optimistă va trăi mai mult, iar  simțul umorului este semn al inteligenței.

Beneficiile sociale ale râsului

Avem tendința de a râde alături de alți oameni decât singuri. Persoanele care râd sincer sunt persoane ce emană siguranță și tind să atragă alți oameni. În plus, râsul învinge orice barieră lingvistică, indiferent de limba vorbită suntem programați recunoaștem un zâmbet sincer. Creierul nostru recunoaște și râsul fals și ne face să respingem oamenii care zâmbesc fals.

Copii care învață prin glume, învață mai repede. Bătrânii ce își mențin umorul, au șanse mai mici să aibă boli degenerative.

Oamenii care râd împreună au tendința să rămână împreună, mai ales dacă îi leagă o relație romantică. Statistic vorbind, doi străini au șansa de a face o conexiune dacă unul dintre ei sparge gheața cu o glumă.

Locurile de muncă în care se leaderii au simțul umorului vor avea angajați mai fericiți și mai muncitori.

Cum râdem mai mult?

Urmărim filme de comedie, ne înconjurăm cu oameni cu simțul umorului, mergem la karaoke, revedem filme care ne-au făcut să râdem, ne petrecem timp cu animale de companie etc

Studii au arătat că un zâmbet forțat într-o zi grea ne poate ajuta să depășim situația diminuând stresul.

unica.ro.


Distribuie
..