Punctele negre: de unde apar şi cum le tratăm

Distribuie

Probabil fiecare femeie, cel puţin odată în viaţă s-a confruntat cu probleme legate de punctele negre apărute pe faţă. Pentru a putea câştiga bătălia împotriva punctelor negre, primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să vă daţi seama de une provin acestea.

Dragi femei, punctele negre nu sunt altceva decât acumulări de grăsime într-un anumit punct. Cel mai frecvent acestea pot fi depistate în jurul gurii, nasului şi a bărbiei. Produsele cosmetice folosite în exces contribuie la bloacarea sebumului (grăsimilor) în pori şi se acumulează formând aceste puncte.

Este mult mai uşor să le prevenim decât să le tratăm. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ţi îngrijeşti tenul în mod corespunzător. Încearcă să eviţi produsele cosmetice de o calitate proastă, foloseşte doar produse în funcţie de tipul te ten şi nu uita să-l cureţi zilnic cu o loţiune tonică demachiantă.

Specialiştii recomandă să spălăm faţa cu apă rece cel puţin odată pe zi. Pentru a nu trauma pielea, evită săpunul şi cremele de faţă uleioase sau prea grase.

Pentru a proteja faţa, foloseşte un fond de ten mat, care nu evidenţiază punctele negre şi care te salvează de razele solare. Cercetările au demonstrat că o bună parte din punctele negre apar datorită excesului de expunere la soare.

Odată ce punctele negre deja au apărut, poţi apela la un cosmetician. Acesta îţi va oferi diferite tratamente, măşti şi soluţii.

În cazul în care vrei să le tratezi singură, acasă, îţi propunem o metodă foarte eficientă, care te va salva pentru totdeauna de apariţia punctelor negre. Primul ingredient împotriva punctelor negre este ceaiul de muşeţel, care are efecte calmante şi antiseptice.

Fierbe ceaiul într-un vas mare. După ce clocoteşte, lasă-l un pic să se răcească şi aşează-te cu faţa deasupra aburilor. Stai în această poziţie timp de 10 minute. Aburii firbinţi ajută la eliminarea grăsimilor şi astfel, dilatând porii. După dilatarea porilor, poţi începe să scoţi punctele negre. Ai grijă, mâinile tale trebuie să fie curate! Câteva zile după ce le-ai scos, foloseşte o cremă.


Distribuie
..