PRAFUL afectează grav sănătatea. Cum să-l elimini din casa ta

Distribuie

Dacă locul în care treăieşti este deosebit de prăfuit sau murdar atunci organismul riscă să fie extrem de afectat. Pot apărea probleme de respiraţie şi mâncărime, lăcrimarea ochilor şi congestia pieptului. Însă, praful îşi face prezenţa chiar şi în casele, în care curăţenia este păstrată.

Acarienii apăruţi în locurile extrem de prăfuite nu pot fi văzuţi cu ochiul liber. Aceştia trăiesc în pânză şi ţesături şi se hrănesc cu  celulele moarte ale pielii, care se desprind în mod natural pe timpul nopţii şi care cad pe pat şi perne.

O saltea tipică poate avea oriunde între 100.000 până la 10 milioane de acarieni în interiorul ei.  În timp ce aceste insecte sunt de obicei inofensive, ele pot provoca astm, alergii şi  probleme de respiraţie, deoarece aceştia se agaţă de particulele de praf şi particulele de piele din aer. Cu cât e casa mai prafuită, cu atât mai mult vei respira praf.

Sfaturi cum să lupţi cu praful din casă:
I.  Spală salteaua cu un furtun de vid în fiecare săptămână şi  întoarce-o în fiecare lună, astfel încât să aibă o suprafaţă mai curată pe care să dormi.

II. Utilizează o husă de saltea dacă ai alergii sau astm pentru o protecţie sporită.

III. Înlocuieşte salteaua şi pernele o dată  la fiecare cinci ani.

IV. Acarienii, de asemenea, se găsesc în orice material din casă, deci curaţă frecvent mobilierul tapitat.

V. Spală podeaua de două ori pe săptămână şi înlocuieşte sacul aspiratorului frecvent.

Află că praful acarian  alergen  cauzează  rinita alergică perena. Dacă te trezeşti de multe ori cu congestie, îţi curge nasul, ai ochii înlăcrimaţi, mâncărimi sau stranuţi atunci eşti probabil alergic(ă) la acarieni.

Păstrează-ţi curăţenia în casa ta, cât şi în suflet!

 


Distribuie
..