Postul, cel mai bun antidot împotriva STRESULUI

Distribuie

Un organism tulburat şi stresat are nevoie de o perioadă de detoxificare. Atunci când sângele este încărcat cu tot felul de toxine, când stresul domină gândirea şi vă simţiţi epuizaţi, aveţi nevoie de o schimbare.

Pentru a curăţa sângele de tot felul de toxine şi pentru a avea grijă de sănătate, putem face printr-un mod foarte util, să ţinem post.  Abţinerea de la mâncărurile încărcate cu grăsimi contribuie în mod esenţial la normalizarea funcţiilor principale ale sângelui. Indiferent de situaţia în care ne aflăm, abţinerea de la alimentele mai grase şi lactate ne pot ajuta în mod considerabil să revenim la o stare de sănătate excelentă, cu un metabolism adecvat.

În perioada 14 august – 28 august este Postul Adormirii Maicii Domnului. În această perioadă  dacă ţinem post, organismul vine în contact cu anumite enzime, specifice fiecărui tip de alimente, necesare, deseori, digestiei. Dacă organismul nu-şi primeşte hrana obişnuită, în timp ce are loc procesul de fagocetoză, stomacul se diminuează treptat. Secreţia de acid clorhidric din stomac începe să scadă şi ea.

Un post animat de dorinţa de a mânca degresat şi a răspândi gânduri frumoase în jur duce la o concentrare armonioasă a întregului sistem glandular, iar emisia de endofrină difuzată de creier în organism crează o stare de armonie şi echilibru. În perioada postului, şi somnul revine. Se îmbunătăţeşte calitatea metabolismului şi organismul se transformă treptat în unul cu un regim normal.

Datorită modului de alimentaţie, organismul uman este intoxicat şi regulat are nevoie de curăţire. Postul vindecă multilateral şi fundamental. El are efect terapeutic asupra întregului organism, influenţând subtil capacitatea acestuia de a funcţiona şi de a se adapta unui mod de viaţă sănătos.

Este important şi faptul că majoritatea alimentelor conţin substanţe dăunătoare, iar zilnic acestea se acumulează. O perioadă de curăţare este strict indicată şi necesară.

Recomandăm detoxificarea organismului şi păstrarea regimului alimentar în perioada posturilor atât pentru eliminarea stresului dar şi pentru curăţirea sângelui.


Distribuie