Plantele medicinale care previn CANCERUL LA SÂNI

Distribuie

Cancerul la sân – probabil cea mai răspândită boală printre femei. Există multe mijloace pentru a o împiedica. Unii aleg să facă mastectomie, iar alţii apelează la remedii tradiţionale. Astfel îţi prezentăm câteva PLANTE care pot preveni apariţia cancerului.

  Plantele medicinale pentru prevenirea bolilor la sâni

Trifoiul roşu –  Trifoiul roşu conţine isoflavone, o clasă de fitoestrogeni similari ca structură cu estrogenul. În perioada de premenopauză, la femeile cu un nivel de estrogen normal, isoflavonele au un efect anti-estrogen. În perioada de post menopauză însă, aceleasi isoflavone au un efect de estrogen slab.  În fine, consumul acestei plante este contraindicat atât pe durata sarcinii cât şi în perioada alaptării.

Ceaiul verde – are un efect de prevenire a formării tumorilor solide şi deci, de scădere a incidenţei apariţiei cancerului mamar la femei. De altfel, studiile specialiştilor denotă faptul că flavonoidele pe care le găsim în acest tip de ceai reduc riscul aproape oricărui tip de cancer. Mai mult, prelevând date pe o perioadă de 7 ani de zile, cercetătorii japonezi au descoperit importanţa ceaiului verde chiar şi în cazul femeilor cu cancer mamar în stadiile I şi II de evoluţie a bolii, recurenţa bolii fiind de 2 ori ami mică în cazul unui consum de cel puţin 5 ceşti de ceai verde pe zi.

Turmericul (Curcuma longa) – Un studiu recent efectuat pe soareci de laborator, certifică proprietăţile tumericului, capabil de a încetini evoluţia şi raspândirea celulelor canceroase la nivelul plamânilor şi alte organe. Alte studii, relevă şi importanţa tumericului în tratarea unor boli cu transmitere sexuală precum clamidia sau gonoreea.

SFAT: Pe lângă aceste plante care previn cancerul mamar, îţi recomadăm şi o serie de vitamine care nu trebuie să lipsească din regimul alimentar.   Una dintre acestea este şi vitamina A (beta carotenul), recunoscută prin proprietăţile ei în prevenirea cancerului mamar şi a altor afecţiuni ale sânilor. Iodul, de asemenea  este recomandat în dieta zilnică, alături de vitamina A, fiind un factor preventiv în lupta cu aceste boli.


Distribuie
..