Pepenele roșu benefic pentru CREIER. Află ce spun specialiștii despre fructul-minune

Distribuie

Pepenele roșu este unul dintre cele mai minunate alimente ale verii. El este apreciat atât pentru gustul său delicios, cât și pentru proprietățile sale cu adevărat excepționale. Specialiștii ne ajută să redescoperim beneficiile acestui fruct extraordinar.

Iată câteva din beneficiile lui:

Hidratează organismul

Din cauza căldurii exagerate din timpul verii, corpul are tendința de a se deshidrata. Atunci când transpirăm, pierdem săruri de potasiu și sodium, iar în ajutor vine pepenele roșu care are 92% apă și o serie de electroliți, care rehidratează și remineralizează organismul.

Contribuie la sănătatea rinichilor

Conținutul de apă și de minerale din pepenele roșu ajută la curățarea rinichilor. Cu un conținut semnificativ de potasiu, pepenele roșu elimină toxinele și calculii renali, iar astfel reduce totodată conținutul de acid uric din sânge.

Ajută la slăbit

Este gustos, bogat în apă și minerale și are un conținut scăzut de calorii, circa 80 de calorii la 280 de grame de pepene, iar asta ajută la scăderea în greutate. În plus, nu conține colesterol.

Contribuie la o bună funcționare a sistemului nervos și a creierului

Pepenele roșu conține o cantitate mare de vitamina B6 ce contribuie la buna funcționare a creierului și a sistemului nervos. Procentul de apă din pepene este asemănător procentului de apă din creier. Vitamina B6 intră în compoziția serotoninei (responsabilă de starea de fericire) și a neurotransmițătorilor creierului. Acest fruct reduce depresia, stresul și chiar insomniile.

Excelent pentru o piele ce strălucește de sănătate

Pepenele roșu este ușor astringent, grozav pentru menținerea sănătății și a frumuseții tenului. Datorită antioxidanților conținuți, neutralizează radicalii liberi, ducând la tratarea pielii, a impurităților și a cicatricelor.


Distribuie
..