Obiceiuri care îți distrug SPATELE

Distribuie

Durerile de spate se numără printre principalele motive pentru care oamenii ajung la medic. Vezi care sunt obiceiurile zilnice care ți le provoacă.

Mergi mult cu mașina

Când stai mult timp în fața volanului, îți strângi mușchii pieptului și îți ții umerii cumva în jos. Această postură îți absoarbe toată energia și provoacă dureri de spate. Când ești la volan, trebuie să ții spatele drept, astfel încât să formeze un unghi de 90 de grade cu picioarele.

Stai mult la birou

Când stai jos, pui o presiune cu 40% mai mare pe coloana vertebrală decât atunci când stai în picioare. Dacă nu faci pauze dese și nu te ridici în picioare, nu te mira dacă vei ajunge să ai dureri de spate. Este indicat să ții capul drept, când stai la birou, nu aplecat ușor în față. La fiecare 30 de minute, ridică-te și fă câțiva pași prin birou.

Ești stresată

Stresul îți poate da dureri mari de spate, pentru că atunci când ești sub tensiune, îți ții mușchii încordați. Dacă ți se pare că din această cauză te doare spatele, încearcă să te relaxezi. Citește o carte, meditează, fă exerciții sau orice activitate care îți face plăcere. Un studiu efectuat de cercetătorii austrieci a arătat că bolnavii de hernie de disc, care ascultau muzică și luau calmante, aveau dureri mai mici de spate decât cei care luau doar calmante. Acest lucru se datorează faptului că muzica reduce hormonul stresului și tensiunea musculară.

unica.ro.


Distribuie
..