Oamenii CREATIVI sunt predispuși la BOLI MINTALE

Distribuie

Nu degeaba se spune că e o linie extrem de fină între a fi geniu și a fi nebun. Se pare că actorii, muzicienii și dansatorii au mai multe șanse să se îmbolnăvească de schizofrenie sau tulburare bipolară.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele cu meserii artistice poartă genele care cauzează anumite boli mintale. Mai mult decât atât, această descoperire sugerează faptul că ADN-ul care provoacă energia maniacală și gândirea neconvențională funcționează, de asemenea, ca un combustibil pentru creativitate, scrie libertatea.ro.

Nenumărați actori, comedieni și scriitori au vorbit despre lupta lor cu bolile psihice. Atât Stephen Fry, cât și Catherine Zeta-Jones, suferă de tulburare bipolară, care este cunoscută și sub numele de „depresie maniacală”. De asemenea, renumitul pictor Van Gogh și scriitorul Jack Kerouac au fost recunoscuți ca genii, deși afișau un comportament auto-distructiv.

În ceea ce privește actorii de comedie, cercetătorii de la Oxford sunt de părere că persoanele care își folosesc timpul pentru a-i face pe alții să rădă vor să atenueze, de fapt, propria stare de spirit scăzută.

Unul dintre inițiatorii acestei cercetări, Kari Stefansson, a declarat următoarele: „Rezultatele nu ar trebui să fie o surpriză, deoarece, pentru a fi creativ, trebuie să gândești diferit față de mulțime.”

 


Distribuie
..