O bei zilnic şi nu ştiai de ce boală te apără! Ce ascunde consumul de CAFEA

Distribuie

Se pare ca consumul de cafea poate reduce riscul de o varietate de boli de ficat, inclusiv cancer. La aceasta concluzie au ajuns specialistii de la Institutul National al Cancerului din Statele Unite ale Americii.

Oamenii de ştiinţă subliniază faptul că cofeina nu este ingredientul care ajută la buna funcţionare a organismului.

Consumul de cafea previne riscul de niveluri crescute de diverse biomarkeri care semnalează când un organ este defect. Dacă nivelul acestor enzime (gama-glutamil, aminotransferază alcalina şi fosfataza alcalină) este crescut, acesta poate fi un caz de leziuni hepatice. Mai mult decât atât, nivelurile sanguine ale enzimelor pot sugera probleme, cum ar fi diabetul zaharat, ciroza, cancer, boli cardiovasculare şi altele.

Oamenii de ştiinţă au făcut o analiză detaliată a mai mult de 27.000 de probe de sânge. Toți participanţii la studiu au fost de peste 20 de ani şi în mod regulat au băut cafea. Rezultatele au descoperit că un consum zilnic de cafea menţine nivelul de enzime care sunt implicate în funcţionarea ficatului.

Experţii explică faptul că până în prezent nu a fost clar dacă cafeina este ingredientul care face cafeaua atât de benefică pentru ficat. Având în vedere studiul actual, specialiştii au descoperit că acest lucru nu este ingredientul care se dovedeşte a fi indispensabil. Aceste informații sunt transmise de către Dr. Xiao Qian, care a condus, de asemenea, studiul.

incomemagazine.ro.


Distribuie
..