Nume de copii din secolul trecut care sunt la modă în prezent

Distribuie

Mulţi dintre părinţii moderni au recurs la moda secolului trecut şi la istorie ca sursă de inspiraţie pentru alegerea numelui copilului. Tot mai des părinţii folosesc nume care odinioară au fost cunoscute, pentru a-şi numi băieţelul sau fetiţa. Există o serie de nume din secolul trecut, care pot fi considerate cele mai populare, şi care au revenit la modă în certificatele de naştere ale copiilor moderni.

Michael (Mihai)

Este unul dintre cele mai populare nume de băieţi din toate timpurile. Acest nume a fost în top 50 nume pentru o perioadă mai mare de 100 de ani şi a urcat în fruntea clasamentului numelor la modă în 1954, unde a rămas timp de 38 de ani.

Mihai a fost unul dintre cei 7 Arhangheli, dar şi liderul oştilor cereşti din Vechiul Testament. Numele său a fost purtat de o mulţime de regi, împăraţi şi sfinţi, de-a lungl istoriei.

Mary (Maria)

Unul dintre cele mai populare nume de fetiţă din lume. Popularitatea acestui nume a început în secolul trecut, exact înainte de intrarea în secolul XX şi a rămas pe locul întâi în top până prin anul 1960.

Acest nume are o putere biblică, Maria fiind purtat de Sfânta Fecioară, mama lui Iisus Hristos.

James

Numele a devenit popular prin anul 1602, când James Scuart a urcat pe tronul Angliei. Acesta este un nume biblic foarte puternic şi îndrăgit în lume.

Acesta a fost în top 5 cele mai populare nume de băieţi din America timp de peste 100 de ani. În 1981, şi-a pierdut din popularitate, dar a rămas în top 20 cele mai frumoase nume pentru copii.

Linda

Acest nume este considerat un derivat de la Belinda sau Melinda, care din spaniolă se traduce „frumos”. Numele şi-a câştigat locul în top 10 nume populare ale secolului trecut, între anii 1940 – 1965, datorită succeselor foarte mari ale două actriţe: Linda Darnell şi Linda Christian.

David

Este un nume pentru băieţi foarte puternic, cu o semnificaţie religioasă importantă, care aparţine celui ce a creat Psalmii Biblici. A fost purtat de unul dintre cei mai importanţi regi ai Israelului, renumit pentru faptul că l-a învins pe Goliat.

Timp de 80 de ani, acest nume s-a aflat în top 33 cele mai populare nume de copii. În 1960, acesta a urcat rapid în fruntea clasamentului, unde s-a păstrat constant.


Distribuie
..