Nucile de CAJU îţi pot salva VIAŢA

Distribuie

În ultima vreme caju capătă din ce în ce mai multă atenţie în alimentaţia de zi cu zi. Îl vedem tot mai des pe mese, în magazine, folosit ca gustare dar şi în foarte multe reţete.

Pentru ca beneficiile sale să fie din cele mai bune, caju folosit trebuie să fie crud, organic, netratat, notează obiectiv.info.

1. Caju previne cancerul

Caju conţine proantocianide, o clasă de flavanoide care înfometează tumorile şi blochează divizarea celulelor canceroase. O serie de studii au deminstrat de asemenea că alimentaţia cu caju reduce riscul cancerului de colon. Conţinutul lor ridicat de cupru, fitochimicale şi antioxidanţi conferă proprietăţi de luptă împotriva radicalilor liberi.

2. Caju ajută sănătatea inimii

Caju au un conţinut mai scăzut de grăsimi decât alte nuci şi majoritatea sunt sub forma acidului oleic, grăsimi mononesaturate care se găsesc şi în uleiul de măsline şi care sunt foarte benefice pentru o inimă sănătoasă. Studiile arata că acidul oleic îmbunătăţeşte sănătatea sistemului cardiovascular prin reducerea trigliceridelor ale căror nivele ridicate sunt asociate cu riscuri mari de atacuri de cord. Caju nu conţine colesterol iar magneziul găsit în el ajută la coborarea presiunii arteriale şi astfel previne bolile de inimă.

3. Caju ajută la sănătatea părului şi a pielii

Caju este bogat în mineralul cupru. Un component esenţial al multor enzime, cuprul joacă un rol important într-o pleadă de procese chimice din organism. O astfel de enzimă care conţine cupru este tirozinaza care transformă tirozina în melanină, care este un pigment ce dă culoarea părului şi a pielii. Fără conţinutul de cupru mare precum este cel al caju-ului, aceste enzime nu şi-ar putea face treaba.

4. Caju ajută la sănătatea oaselor

Caju este îndeosebi bogat în magneziu. Este bine ştiut faptul că pentru a avea oase sănătoase şi puternice este nevoie de calciu, dar nu numai, magneziul şi vitamina K2 sunt alte elemente importante necesare în acest process. Majoritatea magneziului din corpul uman se găseşte în oase. De asemenea cuprul din caju este vital pentru enzimele care sunt implicate în combinarea colagenului şi elastinului, dând substanţă şi flexibilitate oaselor şi încheieturilor.

5. Caju este bun pentru nervi

Magneziul previne calciul să intre rapid în celulele nervoase şi să le activeze, magneziul ne ţine astfel nervii relaxaţi prin urmare şi vasele de sânge şi muşchii. Prea puţin magneziu înseamnă prea mult calciu poate intra în celulele nervoase ceea ce le face să trimită prea multe mesaje şi duce la prea multă contracţie.


Distribuie
..