Nu mai arunca la gunoi coaja de ceapă! Uite CE tratezi cu ea

Distribuie

Coaja de ceapă este folosită de sute de ani pentru tratarea diferitelor probleme de sănătate, dar și pentru frumusețe sau pentru colorarea firelor de țesut. Află remediile naturiste pe care le poți face la tine acasă, cu coaja de ceapă:

Tratezi tusea și bronșita cu coji de ceapă

Cojile de ceapă conțin substanțe ce îți întăresc sistemul imunitar, dar dacă vrei să le folosești pentru tratarea tusei seci, ai nevoie să faci un decoct din coji, pe care să îl bei proaspăt. Poți amesteca în decoct și două lingurițe de miere, pentru un gust mai bun, dar și pentru calmarea durerilor din gât.

Coaja de ceapă îți protejează inima

Cojile de ceapă conțin substanțe ce tonifică inima, iar cei ce suferă de hipertensiune își pot îmbunătăți starea de sănătate consumând ceai din coji de ceapă. Este de ajuns să speli ceapa, s-o decojești, apoi să pui cojile la fiert într-un ibric de ceai. Lasă să dea în clocot apoi mai ține pe foc mic 4-5 minute. Ceaiul se bea întotdeauna proaspăt și nu se lasă de pe o zi pe alta.

Vindeci durerile de cap

Păstrează cojile uscate de ceapă și mărunțește-le – e mai simplu să faci ceai din coji de ceapă astfel. Pentru a trata durerile de cap, infuzează o linguriță de coji de ceapă într-o cană cu apă fierbinte. Se ține o cură de lungă durată – timp de câteva luni, fără întreruperi, iar ceaiul se bea seara, în două reprize.

Cojile de ceapă ameliorează durerile reumatice și cauzate de artrită

Bea zilnic câte o cană cu infuzie de coji de ceapă pentru a elimina durerile musculare, reumatice sau cauzate de artrită. Cana de ceai se bea astfel: jumătate în jurul orei 18.00, iar ce rămâne după ora 21.00.

Ceaiul din coji de ceapă tratează dereglarea ciclului menstrual

Ca să reglezi ciclul menstrual, e nevoie să pui la infuzat o lingură de coji de ceapă în 300 de mililitri de apă fierbinte și să-l bei pe tot pe parcursul unei zile. Cura aceasta se ține 7 zile pe lună, începând din a 10-a zi a menstruației (prima zi este cea în care apare sângerarea).

Vindeci vânătăile mai repede

Vânătăile și urmele vinete lăsate de vasele spare se vindecă mai repede dacă îți pui comprese îmbibate în ceai de coji de ceapă. Lasă compresele călduțe pe zona afectată timp de 2-3 ore, apoi îndepărtează și clătește pielea. Repetă acest lucru timp de câteva zile, până ce semnele dispar.

avantaje.ro.


Distribuie
..