Nu apelaţi la preparate medicamentoase!Folisiţi metode naturale de a desfunda nasul bebeluşului

Distribuie

Procedeul de desfundare a nasulului uni bebeluş este destul de dificilă. Dar fiţi sigură că pentru ei este mult mai greu. Aşadar, vă propunem câteva metode eficiente de a ajuta bebeluşul să respire liber şi să se simtă liniştit.

Primul sfat pe care trebuie să-l urmaţi, se bazează discuţii şi atenţie permanentă pentru bebeluşi. Apoi, puteţi pune bebeluşul pe spate cu un prosop rulat sub umeri. Acesta îl va face să i se desfunde nasul şi să poată respira în voie. Altă poziţie este direcţionată spre punerea bebeluşului cu capul între genunchi şi picioarele sale pe burta voastră. Dacă doriţi să extrageţi mucusul, folosiţi un aparat special, micuţ şi comod, pentru că bebeluşii au obiceiul să se mişte şi să ia poziţii diferite.

Dispozitivele care vă pot ajuta să desfundaţi nasul bebeluşului sunt aspiratorul nazal şi seringa de cauciuc. Seringa poate fi utilizată în mai multe modalităţi, este comodă şi nu traumează copilul. Cu ajutorul acesteia, picuraţi-i două-trei picături de soluţie salină în nas, apoi răsuciţi-l pe burtică.

După fiecare utilizare, se recomandă spălarea foarte atentă şi imediată a seringii. Ea trebuie să fie curată, sperilizată.

În cazul în care locuiţi într-o cameră unde aerul este uscat, folosiţi un umidificator. Dacă este prea umedă camera, aerisiţi-o cât mai frecvent. Dacă bebeluşul are nasul înfundat, nu trebuie să apelaţi imediat la medic sau la anumite preparate de desfundare. Încercaţi să utilizaţi metode naturale, acestea vor fi mult mai benefice şi nu vor perturba sănătatea micuţului.

La medic se apelează în cazul în care o perioadă lungă nasul copilului rămâne înfundat.

Trebuie să cunoaşteţi că atunci când copiii se nasc, ei respiră doar pe nas. Este important ca acesta să fie permanent desfundat. În cazul în care mucusul este uscat, va trebui să-l umezeşti pentru că rişti să-i faci durere.

De obicei, după primele 2 săptămâni bebeluşii scapă de nasul înfundat. Dacă trece mai mult timp şi copilul are mucusul nazal verde, respiraţia este dificilă, persistă tusea, buzele sunt albastre, pierde apetitul, are o stare de somnolenţă excesivă, febră, atunci ar trebui deja să apelaţi la medicul specialist.


Distribuie
..