Nu ai să crezi! Condimentele ajută să pierzi din greutate. CARE sunt acestea

Distribuie

Dieta cu condimente este cea mai bună metodă de a slăbi fără să fii afectată moral. Exită o varietate de condimente, care influenţează sistemul digestiv şi ajută în pierderea greutăţii. Descoperă mai jos ce fel de condimente să consumi în mâncare pentru a avea o siluetă de invidiat.

SCORŢIŞOARA reduce senzaţia de foame

– Dacă eşti fană a dulciurilor, însă vrei cu orice preţ să slăbeşti, alege prăjiturile cu scorţişoară.

– Adaugă în  cafeaua sau ceaiul de dimineaţa puţină scorţişoară.  Aceasta va oferi un gust minunat de fructe.

ATENŢIE:  Nu consuma mai mult de 1/4 linguriţă de scorţişoară pe zi. Asta pentru că scorţişoara conţine o substanţă, numită  cumarină, care în cantităţi mari afectează ficatul.


GHIMBIRUL accelerează metabolismul

– Tuberculii galbeni de ghimbir calmează sistemul nervos, creşte saliva şi sucul gastric, astfel arde grăsimea mai repede.
– Ghimbirul mai îmbunătăţeşte activitatea intestinală, previne formarea de zgură, care poate împiedica  digestia.

Consumă zilnic un litru de ceai de ghimbir. Curăţă o bucată de ghimbir de aproximativ 2,5 cm,  dă prin răzătoare sau  taie în bucăţi mici. Spală cu apă fierbinte şi lasă să stea timp de 20 minute.

ARDEIUL iute topeşte kilogramele

Ardeiul iute reduce  secreţia de salivă, secreţiile gastrice şi ajută la digestie. Totodată ardeiul iute încălzeşte corpul bine, crescând astfel consumul de calorii.
Mănâncă ardei iute ca un aperitiv sau foloseşte-l pentru a marina carnea sau sosurile.


LĂMÂIA reduce grăsimile
Consumă permanent ceaiul cu o felie de lămâie. Poţi tăia, de asemenea, o lămâie în felii subţiri şi mânca  în timpul zilei, cu tot cu coajă.


CHIMENUL îmbunătăţeşte digestia
Conţinutul din uleiul de chimen ajută în producţia de suc gastric, astfel încât produsele alimentare se vor mistui  mai repede şi mai bine. Ca şi condiment, chimenul este potrivit pentru preparatele din carne, pentru iaurt şi varză proaspată.

Sursa foto: ??fructe.org, acasa.ro, ecusine.ro, condimenteweb.ro.


Distribuie
..