Ne „OTRĂVIM” zilnic cu acest ALIMENT. Află despre ce este vorba

Distribuie

Zahărul e „o otravă” şi ar trebui vîndut la fel ca ţigările şi alcoolul, spun cercetătorii. Ei mai spun că zahărul este toxic şi că, cu toate că în cantităţi mici nu produce probleme, în cantităţi mari contribuie la 35 de milioane de decese.

În articolul „Adevărul toxic despre zahăr”, scris de cercetătorii americani şi publicat în periodicul „Nature” aceştia avertizează asupra faptului că mâncărurile şi băuturile care conţin zahăr sunt responsabile pentru boli ca obezitatea, bolile de inimă, cancerul şi problemele cu ficatul. Mai mult, ei propun controlul consumului prin taxe suplimentare şi prin legi mai aspre. 

  Potrivit Daily Mail, obezitatea este acum o problemă mai mare decât foametea din lume şi că zahărul nu numai că ne îngraşă, dar schimbă metabolismul corpului, creşte tensiunea arterială, face ca hormonii să o ia razna şi afectează ficatul. De fapt, autorii studiului compară efectele dăunătoare ale zahărului cu cele ale alcoolului -făcut din zahăr distilat, nu uită să precizeze aceştia. 

Studiul recomandă taxele suplimentare pentru a dubla preţul sucurilor acidulate, restricţionarea vânzărilor pentru persoanele de peste 17 şi 18 ani şi asprirea regulilor care permit alimentele care pot fi vândute în şcoli.

sursa: realitatea.net


Distribuie
..