Morcovii protejează organismul de CANCER. Iată ce alte beneficii aduc sănătăţii

Distribuie

Se ştie că morcovii ajută la îmbunătăţirea vederii. Recent, medicii au descoperit că aceste legume reduc şi riscurile apariţiei bolilor de inimă şi protejează organismul de cancer. Vei mai jos cât de benefic este consumul acestei legume pentru sănătatea noastră.

Cartofii dulci, dovlecii, dar şi morcovii conţin carotenoide care, susţin oamenii de ştiinţă, luptă cu mai multe boli, informează ziare.com

Alături de acestea, antioxidanţii conţinuţi de legumele de culoare verde (broccoli, fasole verde, mazăre) ajută la combaterea cancerului pulmonar.

Legumele de acest gen conţin alfa-caroten, iar nivelurile crescute de antioxidanţi eman cu până la 14 ani riscul unui deces cauzat de boli cardiovasculare sau cancer.

Afecţiunile cronice, cum ar fi bolile de inimă şi cancerul, sunt declanşate de leziuni ale ADN-ului, proteinelor şi grăsimilor, ca urmare a lipsei de oxigen.

Cercetătorii au descoperit că morcovul produce o serie de carotenoide, inclusiv beta-caroten, alfa-caroten, licopen şi microrganisme, care acţionează ca antioxidanţi şi contracarează acest inconvenient.

În urma studiilor s-a demonstrat că legumele care conţin carotenoide pot contribui la reducerea riscurilor de îmbolnăvire de boli cronice, morcovul numărându-se printre acestea.


Distribuie
..