Moduri EFICIENTE de a lupta împotriva anemiei

Distribuie

Anemia este o boală caracterizată de carența globulelor roșii sau a hemoglobinei din sânge. Din această cauză oxigenul nu mai este transportat în aceeași cantitate către organe, iar acest lucru duce la dezechilibre. Iată cum poți lupta împotriva anemiei:

Simptomele anemiei:

Poți recunoaște anemia după simptomele sale cele mai des întâlnite: pielea palidă, astenie, insomnii, lipsa puterii de concentrare, amenoree sau ciclu menstrual dezechilibrat, retenția de lichide, dificultăți de respirație, oboseală musculară, palpitații și dureri de cap.

Când începi să te simți obosită fără un motiv concret, poți încerca următoarele remedii naturale:

Sucul de lămâie împotriva anemiei

Vitamina C din acest fruct ajută să asimilezi fierul din alimente – lipsa fierului este o cauză foarte des întâlnită la anemie. Consumă limonadă proaspătă, făcută în casă în fiecare zi, dimineața sau la prânz.

Lintea, un aliment sănătos

Lintea este recomandată în cazurile de anemie, pentru că sunt bogate în nutrienți necesari organismului. Mai mult de atât, sunt sățioase și le poți găti în numeroase moduri.

Luptă contra anemiei cu polen

Pe lângă toate beneficiile sale pentru sănătate, polenul mai este bun și pentru a crește producția de globule roșii în organism. Ca să profiți din plin de atuurile sale, dimineața ia o linguriță de polen cu apă sau suc, pe stomacul gol.

Salate sau băuturi cu spanac contra anemiei

Spanacul este un alt aliment foarte bogat în fier, pe care îl poți folosi în lupta contra anemiei. Consumă-l proaspăt sau gătit la abur, în salate sau în sucuri naturale delicioase.

Sfecla roșie stimulează producția de celule roșii

Deja cunoști beneficiile pentru sănătate ale acestei legume. Este foarte sănătoasă și necesară în cazul anemiei. O poți consuma în salate, murată sau proaspătă, la abur sau în sucuri naturale.

Fisticul contra anemiei

Fisticul este bogat în fier, dar și în vitamina C care ajută la asimilarea fierului. Este bogat în proteine, dar nu este grase, astfel că poate fi consumat fără probleme. Fisticul este recomandat în special sportivilor.

Borșul luptă eficient împotriva anemiei

Borșul revigorează organismul și îl ajută să se refacă atunci când suferă de anemie. Sunt recomandate curele cu borș de câte 20 de zile – bea câte un sfert de pahar de borș proaspăt, preferabil făcut în casă, cu jumătate de oră înainte de fiecare masă principală.

avantaje.ro.


Distribuie
..