Mituri despre CANCERUL la SÂN pe care orice femeie trebuie să le știe

Distribuie

Cancerul este una dintre cele mai de temut boli ale momentului, dar care descoperită din timp poate fi eliminată. Totul este să știm ce semne să luăm în seamă și ce nu.

Iată trei mituri despre cancer pe care trebuie să le iei în seamă.

Istoricul medical al familiei este un indicator important – Chiar dacă nu ai avut astfel de afecțiuni în familie nu înseamnă că nu ești expus riscului de a face cancer, dar de cele mai multe ori persoanele cu cancer în familie au o predispoziție mai mare. Totuși, numeroase cazuri de cancer sunt total sporadice, apărând la persoane care nu au o astfel de boală în istoric, scrie euforia.tv.

Orice umflătură înseamnă cancer – Știm deja că trebuie să avem grijă la orice anomalie pe care o simțim atunci când ne palpăm sânii, dar nu ar trebui să considerăm semn de cancer orice umflătură pe care o descoperim. Acestea pot fi chisturi sau structuri necanceroase, deci încercați să mergeți la medic pentru ecografie și eventual un tratament simplu.

Doar femeile în vârstă pot face cancer la sân – Nimic mai fals. Deși riscul este ridicat pentru femeile de peste 60 de ani, nici cele tinere nu sunt ocolite cu siguranță de această boală cruntă. De aceea, mersul la medic ar trebui să fie un lucru pe care orice doamnă și domnișoară îl face frecvent.


Distribuie
..