Mirosul de ceapă te scapă de insomnie

Distribuie

Insomnia poate fi o predispoziţie genetică, dar şi rezultatul unui mod de viaţă stresant. Medicina chinezească a descoperit un leac pe cât de inedit, pe atât de eficient, care va lecui insomnia.

Insomnia poate surveni şi din cauza unei diete deficitare în calciu şi magneziu, dar şi a consumului excesiv de cafeină sau alte substanţe excitante nervoase conţinute în diverse alimente sau băuturi răcoritoare şi alcoolice.

Un pahar de lapte seara face minuni

Insomniacii nu trebuie să mai consume după-amiaza şi seara cafea, ceai negru şi verde, sucuri pe bază de cofeină şi alţi stimulenţi. De asemenea, un pahar de lapte cald, băut seara, face minuni. În plus, chinezii obişnuiesc, seara, înainte de culcare, să-şi spele picioarele în apă fierbinte, apoi să-şi maseze tălpile.

Trei remedii pentru un somn odihnitor

– tocaţi o ceapă mare şi puneţi-o într-un borcan bine acoperit. Când nu puteţi adormi, inspiraţi de câteva ori, adânc, mirosul din borcan. Somnul se va instala într-un sfert de oră

– mâncaţi seara 30 de seminţe crude de floarea-soarelui

– infuzaţi o lingură de tărâţe de grâu în 200 ml apă fierbinte, timp de 10 minute, strecuraţi şi beţi amestecul înainte de culcare

 


Distribuie
..