Mierea, duşmanul multor afecţiuni. Află ce BOLI tratează aceasta

Distribuie

Mierea are în compoziţia sa numeroase principii active extrem de benefice pentru sănătate. Acestea sunt în mare parte zaharuri precum şi microelemente, enzime, acizi organici şi vitamine, ce au un efect pozitiv prin acţiunea de reglare a unor funcţii importante ale organismului.

Datorită acestor calităţi, mierea a fost utilizată ca remediu de-a lungul timpului pentru vindecarea unor afecţiuni (gastro-intestinale, renale, respiratorii) şi pentru tratarea plăgilor infectate.

Mierea de albine este valoroasă prin vitaminele provenite din polenul şi nectarul plantelor, însă conţinutul său în aceste substanţe variază în funcţie de plantele din care a fost făcută mierea, scrie incomemagazine.ro.

Principalele vitamine din miere sunt vitamina B1, B2, B6, vitamina PP, vitamina H, vitamina B12, vitamina C, acidul pantotenic, acidul folic, vitamina A, vitamina K.

Remedii împotriva tusei:

Prin proprietăţile sale dezinfectante, tonice şi revigorante, mierea constituie un aliat de nădejde în sezonul rece.
Ca remediu împotriva tusei sunt recomandate mai ales mierea de tei, dar şi cea de salcâm.

Atât pentru potenţarea acţiunii terapeutice, împotriva răcelii, gripei şi a simptomelor acestora, cât şi pentru ameliorarea gustului, mierea poate fi folosită la îndulcirea ceaiurilor.

Ceai pentru tuse – flori de tei + flori de nalbă + fenicul + isop + cimbru de cultură + trei-fraţi-pătaţi. Principiile active din cimbrişor şi din trei-fraţi-pătaţi calmează tusea.

Isopul acţionează ca antiseptic pulmonar. Florile de tei şi de nalbă au acţiune emolientă. Uleiul volatil din fenicul are acţiune antispastică, sedativă, carminativă, expectorantă.

Ceai pentru căile respiratorii – frunze de pătlagină + frunze de podbal+ muguri de pin + sovârv. Frunzele de podbal şi pătlagină – prin mucilagiile pe care le conţin au acţiune emolientă, micşorând congestia căilor respiratorii. Mugurii de pin şi sovârvul au acţiune antiseptică.

Ceai pentru gripă – flori de soc + flori de muşeţel + cimbrisor. Florile de soc au proprietăţi sudorifice, substanţele toxice din organism se elimină odată cu transpiraţia.

Muşeţelul are acţiune bactericidă şi diuretică, cimbrişorul are acţiune antiinflamatorie, iar menta are acţiune antiseptică şi calmantă.
Siropul de ceapă cu miere, foarte eficient împotriva tusei, se prepară după următoarea reţetă: se ia o ceapă mare (sau două mijlocii) şi se toacă mărunt.

Se adaugă 2-4 linguri de miere, sucul de la jumătate de lămâie şi cel de la o portocoală întreagă şi se lasă tot amestecul la macerat câteva ore.

Apoi se colectează siropul care se lasă, se scurge printr-un tifon curat sau printr-o strecurătoare şi se administrează două până la patru linguriţe de trei ori pe zi la copii şi câte două linguri de trei ori pe zi la adulţi. 


Distribuie
..