Metode şi remedii naturale de a proteja tenul primăvara

Distribuie

Întrucât în perioada de iarnă faţa este cea care suferă cele mai multe schimbări, odată cu venirea primăverii aceasta are nevoie de o îngrijire mai deosebită.Este important să vindecăm tenul deshidratat de căldura din aerul condiţionat, de gerul şi vântul rece din perioada de iarnă.

Pentru a avea un ten sănătos şi frumos, primăvara e timpul indicat hidratării şi exfolierii. Curăţarea eficientă a tenului îi va oferi strălucirea, sănătatea şi protecţia necesară. Pentru curăţarea tenului nu folosi un scrab prea dur, pielea deja deshidratată poate fi traumatizată şi va arăta mai rău decât înainte. Alege un produs de curăţat şi o cremă hidratantă care conţin AHA (acizi alfa-hidroxici) sau BHA ( acizi beta-hidrocixi) pentru că acestea ajută la îndepărtarea celulelor moarte.

Paşi pentru reînnoirea pielii

Aplică pe faţă o loţiune de curăţare, un tonifiant şi o cremă hidratantă  de două ori pe zi: dimineaţa şi seara. O dată pe săptămână poţi curăţa faţa cu abur, după care aplici o mască.

Pentru un ten normal spre gras, se recomandă o mască preparată din două albuşuri bătute cu1/4 cană suc de portocale. Se aplică amestecul pe tenul curăţat şi se lasă să acţioneze 15 minute. Apoi se clăteşte faţa cu apă  călduţă.

Pentru un ten sensibil este recomandată o mască de fulgi de ovăz. Se amestecă 3 linguri de fulgi cu apă fierbinte, se lasă să se răcească apoi se aplică pe faţă şi se lasă 15 minute. Se clăteşte faţa cu apă călduţă.

Este bine să ştii că măştile “home-made” sunt mult mai eficiente decât cele fabricate pentru că nu conţin conservanţi şi pot fi aplicate de câte ori avem nevoie. Primăvara este foarte indicat să folosim maşti faciale care hrănesc, hidratează şi exfoliază tenul.

Mască din miere de albine

Amestecă o lingură de miere de albine cu o lingură de făină de ovăz, adaugă câteva picături de suc de lămâie şi o linguriţă de ulei de măsline. După ce le amesteci bine, aplică masca pe faţă şi pe gât, apoi umezeşte un prosop curat în apă călduţă şi pune-l deasupra feţei. După 3-5 minute, ia prosopul şi spală faţa. Masca funcţionează foarte bine dacă este aplicată înainte de culcare.

Mască din banane

Zdrobeşte jumătate de banană, adaugă puţin ulei de măsline, câteva picături de suc de lămâie. Aplică amestecul pe faţă şi gât şi lasă-l să acţioneze timp de 15 minute. Clăteşte faţa şi hidrateaz-o. Masca este bogată în vitamine şi energizează pielea pentru întreaga zi.

Pentru a arăta bine şi pentru a fi în formă trebuie să ai grijă de tenul tău!


Distribuie