Maladiile OVARELOR pot fi prevenite. Află ce mâncăm, ca să le evităm

Distribuie

Foarte multe studii de specialitate au identificat o legătură strînsă între apariţia unor probleme la ovare şi alimentaţie. În baza acestor studii, se pot face recomandări importante pentru prevenirea bolilor ovariene. Nu este deloc complicat, în plus, benefic pentru întregul organism.

Iată ce trebuie să mănânci sau să excluzi din alimantaţie, pentru a preveni bolile ovariene:

Redu consumul de grăsimi
Alimentaţia bogată în grăsimi dăunează ficatului şi totodată creşte nivelul de estrogen în organism. Estrogenul este responsabil pentru apariţia fibromului uterin, iar  femeile supraponderale au un risc mai mare de apariţie a chisturilor ovariene.

Alege corect proteinele din alimentaţie
Sursele de proteine din alimentaţie joacă un rol important în apariţia şi dezvoltarea bolilor ovariene. Mănâncă carne albă, şi introdu în alimentaţia ta şi alte proteine ca: legume, ciuperci, peşte şi soia. Desemenea sunt bune nucile şi migdalele.

Selectează carbohidraţii 
Chisturile ovariene duc la un risc crescut de diabet, iar carbohidraţii din făină albă şi toate produsele care o conţin, cresc puternic glicemia.
Mănâncă cereale integrale, orez sălbatic, fructe şi legume.
Toxinele care contribuie la dezvoltarea chisturilor ovariene sunt eliminate mai uşor din organism când consumi legume cu frunze mai închise la culoare.
 
Renunţă la cofeină
Evită cafeaua în timpul zilei. Ceaiul, mai ales cel negru, poate duce la creştere nivelului toxinelor în organism. Acestea se pot aduna la nivelul ovarelor, iar asta duce la formarea fibromului şi a chisturilor.
Pentru a evita acest lucru, medicii recomandă consumul zilnic a cel puţin 1,8 litri de apă.


Distribuie
..