Mai vrei să fumezi? Ştiai că o ţigară conţine înălbitori şi otravă de şobolani

Distribuie

Ţigările sunt, în mod evident, extrem de dăunătoare din punct de vedere al sănătăţii. Se ştie despre fumat că este una dintre principalele cauze ale apariţiei cancerului, însă ceea ce nu se ştia până acum este că ţigările conţin o mulţime de ingrediente periculoase, precum arsenic, acetona, otrava de şobolani plumb sau gaz metan.

Graficul arată că tigările conţin peste 4.000 de chimicale, multe dintre ele similare substanţelor regăsite în deşeurile toxice. Mai exact acentona, amoniac, arsenic sau gaz metan. Monoxidul de carbon şi cadmiul, adesea regăsit în compoziţia bateriilor, dar şi cianură sau DTT-ul, nu lipsesc nici ele.

În plus, ţigările mai conţin formaldehidă, o substanţă folosită la conserbarea animalelor moarte, şi hidrazină, un combustibil pentru rachete. Mai conţin şi plumb, care în doze mari este letal, şi ploniu, element radioactiv ce poate cauza apariţia cancerului.

Reprezentanţii „The American Lung Association” spun că 69 dintre chimicalele ce se regăsesc în fumul de tigară sunt otravitoare şi pot cauza cancerul. Se pare ca fumatul rămâne principala cauză a deceselor premature în SUA, iar fumatul pasiv cauzează circa 50.000 de morţi anual.

Nu reprezintă un secret pentru nimeni faptul că fumatul este un obicei foarte prost şi extrem de dăunător din punct vedere al sănătăţii, putând să cauzeze o mulţime de afecţiuni grave.

Dacă acest lucru nu pare însă destul de convingător pentru toţi fumătorii care aleg totuşi să nu renunţe la ţigări, un grafic înfricoşător realizat de site-ul Smoke Free Fosyth ar putea fi picătura care umple paharul. Acesta dezvăluie, de la acetona şi până la otrava de sobolani, ce ingrediente absolut şocante conţin ţigările.

ADPM


Distribuie
..