Măceşul, ÎNTĂREŞTE organismul şi TRATEAZĂ bolile. Află cum îl prepari

Distribuie

Măceşul este foarte apreciat în medicina naturistă, datorită efectelor benefice asupra sănătăţii noastre. Măceşele sunt incluse în ceea ce numim noi fructe de pădure, iar numele plantei care le oferă spre consumul nostru poartă mai multe denumiri: Rosa canina L, Rasura, Ruje sau chiar Trandafir Sălbatic.

Ceaiul de măceş este recomandat în tratarea bronşitei cronice şi a tusei de bătrâneţe. Această plantă obţine „recordul” absolut după cantitatea de vitamina C (acid ascorbic). Doar cîteva boabe uscate de măceş – şi corpul e asigurat cu vitamina C pentru toată ziua. Măceşul scade tensiunea arterială ridicată, normalizează metabolismul, ajută la absorbţia fierului. În plus, acidul ascorbic este un antioxidant şi scoate infecţiile din organism. Protejează celulele de la excesul de radicali liberi care se formează în organism sub influenţa oxigenului.

Moduri de pregătire a măceşelor:

1. Amestecul de măceşe cu miere se obţine din două părţi, pulpa de măceşe curăţate foarte bine de perişoare şi o parte miere.

2. Infuzia din măceşe  se foloseşte la tratamentele împotriva aterosclerozei, trombangeitei obliterante şi ca măsură împotriva hipertensiunii arteriale datorită bogăţiei sale în vitaminele C şi P.

3. Decoctul se obţine din amestecul unei linguriţe de fructe de măceşe cu 200 ml de apă. Acesta acţionează împotriva calculilor renali, măceşele fiind recunoscute ca diuretice destul de puternice.

Alte metode de preparare sunt maceratul la rece de măceşe, infuzia de măceşe combinate cu fructe de catină albă, sirop, vin de măceşe sau extract de măceşe.


Distribuie
..