Lucrurile pe care nu le-ai ştiut niciodată despre MENSTRUAŢIE

Distribuie

Să fii femeie este pe cât de poate de plăcut, pe atât de dificil. Natura fiziologică a creat diferenţe absolute între corpul masculin şi cel feminin. Datorită condiţiilor care îi sunt date de mama natură, femeia este nevoită să îndure durerea şi alte greutăţi.

Dat fiind faptul că menstruaţia este un produs rezidual, contagios, se consideră că aceasta are puterea de a distruge. Este bine ştiut faptul că sângele menstrual putrezeşte carnea şi rugineşte fierul, înnegreşte bronzul şi acreşte vinul, plus că mai conţine şi toxine.

În timpul menstruaţiei, femeile pot asigura insuccesul une partide de vânătoare şi aduce 7 ani de ghinion bărbatului care trece pe sub ele atunci când spală geamurile sau agaţă rufele la uscat.

Tot ce am menţionat anterior, sunt o parte din credinţele care au conturat stigma mentruaţiei, care este considerată necurată şi nenaturală.

Tradiţia iudaică interzice femeilor în perioada menstruaţiei să se atingă de carne sau să facă ceva prin bucătărie. Se mai consideră că menstruaţia acreşte vinul, turbează câinii, usucă iarba şi florile, rugineşte fierul, înnegreşte bronzul.

Contactul sexual cu o femeie în perioada menstruaţiei este inadmisibilă, deoarece sângele menstrual are proprietăţi nocive.În tradiţia iudaică şi creştină, în sens biblic, menstruaţia este asociată cu natura păcătoasă a femeii. Sângerarea reprezintă pedeapsa pentru încălcarea regulilor sociale privind căsătoria.

Chiar dacă toate aceste lucruri fac parte din cultura antică, cert este faptul că civilizaţia credea şi se baza în totalitate pe obiceiurile respective.

În perioada actuală, aceste reguli nu mai sunt nici pe departe apreciate. Dat fiind faptul că progresul tehnico – ştiinţific este din ce în ce mai dezvoltat, medicina cuprinde şi ea altitudini necunoscute, de dezvoltare absolută.

Astăzi considerăm perioada menstruaţiei o evoluţie feminină absolut normală.


Distribuie
..