Lucruri pe care să NU le faci atunci când ai un BEBELUŞ

Distribuie

Când bebeluşul nu vrea sub nicio formă să adoarmă sau să mănânce, când plânge fără ca tu să găseşti o cauză, o să te întrebi ce oare nu ai făcut cum trebuie. Pentru o mamă este normal să apară astfel de întrebări. Ca să eviţi aceste lucruri, trebuie să ai grijă la tot ce faci şi să nu exagerezi cu nimic.

Iată câteva lucruri de evitat atunci când ai un bebeluş:

1. NU aştepta să adoarmă singur.

În primul an de viaţă, bebeluşii nu au „simţul somnului”, nu ştiu să recunoască semnele oboselii şi nu pot asocia starea de oboseală cu somnul. Aşa că ei se vor juca până la epuizare, vor ajunge să fie obosiţi tot timpul şi, din acest motiv, extrem de irascibili. Stabileşte-i tu un program de somn şi urmăreşte-i comportamentul.

2.  NU îl hrăni prea mult.

Chiar dacă sunt mici şi trebuie să crească, bebeluşii nu trebuie să mănânce mult. Ideal este ca, între două mese consecutive, să treacă cel puţin 3 ore, pentru ca el să aibă timp să digere corect ceea ce a mâncat.

3. NU exagera cu ţinutul în braţe.

Când e foarte mic şi drăgălaş, îţi vine să-l ţii în brate şi să-l alinţi non-stop. Poate, la început, ţi se va părea uşor să-l adormi la tine în braţe sau să-l legeni, însă gândeşte-te când va trebui să faci asta cu un copil de peste 10 kg. Aşa că ai grijă să nu-l deprinzi.

4. NU fi posesivă. 

Lasă-l din când în când, şi în grija altor persoane: soţul, mama, soacra, o prietenă. Dacă mănâncă la biberon, lasă şi pe alţii să îi dea porţia de lăptic. Cu cât interacţionează cu mai multe persoane de la început, cu atât va fi mai sociabil pe măsură ce trec lunile.

5. NU fi exagerat de protectivă

Cu siguranţă îţi este teamă să nu se lovească, să nu răcească şi vrei să eviţi orice accident. Însă nu trebuie, prin încercările tale de a-l proteja de mediul înconjurător, să îi limitezi libertatea de mişcare sau să îi creezi un disconfort. 

sursa: qbebe.ro


Distribuie
..