Lucruri pe care nu le stiai despre orgasm

Distribuie

Orgasmul feminin este un mare mister pentru oamenii de știință, mai ales că nu are niciun rol în reproducere. Unii cercetători încă studiază de ce orgasmul feminin are o durată mai lungă decât cel masculin.  Noi am strâns o listă de lucruri pe care sigur nu le știai despre orgasm.

 

  1. Te scapă de durerile de cap

Cercetătorii au stabilit că, în timpul unui orgasm, anumite substanțe chimice funcționează exact ca un antiinflamator, ajutând la ameliorarea durerilor de cap.

  1. Poate ține până la 20 de secunde

O femeie obișnuită are un orgasm durează 6 – 8 secunde, dar există femei care pot avea un orgasm de 20 de secunde.

  1. Poți avea unul fără să fii atinsă

O femeie poate avea orgasm fără să aibă contact sexual vaginal și fără ca clitorisul ei să fie stimulat. Orgasmul poate avea loc cu ajutorul săruturilor, dar și în timp ce se face sport.

  1. Îmbunătățește simțul mirosului

După orgasm, creierul nostru duce la creșterea hormonului prolactină exact în zona dedicată mirosului. Cu alte cuvinte, creierul este mult mai sensibil la mirosuri după un orgasm. De aceea, multe femei simt pofta de a mânca.

  1. Te ajută să trăiești mai mult

Mai multe de două orgasme pe săptămână te pot ajuta să trăiești mai mult conform unui studiu din 1997 al unor cercetători din Wales.

  1. Crește toleranța la durere

Un studiu publicat pe Pubmed.gov realizat de profesorii Whipple B și Komisaruk BR a evidențiat faptul că orgasmul este responsabil de creșterea toleranței la durere.

  1. Te poate face să leșini

Corpul poate fi depășit de situație în timpul unui orgasm și poate reacționa prin leșin sau chiar atac de cord.

unica.ro.


Distribuie
..